Derde wintersprinter Oostwatering onder licht weer condities

Wintersprinter januari 2022

De wintersprinter van december kon vanwege de Corona maatregelen helaas niet doorgaan, hierdoor werd afgelopen zondag de derde wintersprinter vanuit Oostwatering gevaren.

De weersvoorspellingen zag er al niet veelbelovend uit, werd namelijk al weinig wind afgegeven, dus extra uitdagend voor de deelnemers om de juiste windbaan te zoeken.

Ondanks de weersvoorspellingen ZW met 4 a 5 knp wind, wist de wedstrijdcommissie van WV Arne de deelnemers zes keer te laten starten, helaas zat een zevende wedstrijd er net niet meer in. De eerste wedstrijden waren extra lastig, dit kwam vooral door de vele windshifts en de wind wakken. De bovenboei werd tussen de 245 graden en 165 graden tijdens het eerste deel van de dag een aantal keer verlegd., met uiteraard de rest van de baan.

Vanaf 13.00 uur kwam de wind uit een constante hoek (170 graden) en hierdoor werd de baan minimaal omgebouwd door de wedstrijdcommissie. Het wedstrijdveld bleef in het tweede deel van de wedstrijddag dichter bij elkaar, waardoor er snel doorgestart kon worden.

Aan de wind kwamen team Jurassic Ark (J/24) en team d'Jammer (J/24) erg goed mee, maar helaas konden zij hun voorsprong voor de wind niet altijd vasthouden. Voor elk team was het afgelopen zondag een leerzame dag om met zeer licht weer te varen. 

Team Jekko (J/22) had een mooie reeks gevaren, veelal kwamen zij als eerste of tweede over de finish en werden hierdoor de dag winnaar. Op de tweede plaats werd Team Joint Venture (J/24), zij hadden moeite met de eerste twee wedstrijden, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Als derde is geëindigd Team Jigsaw (J/24), zij gaven aan dat ze het eerste deel beter onder controle hadden, en hadden juist meer moeite in het tweede deel.

Tekst: Tom Werff

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: