Nederlandse zeilers genomineerd voor de World Sailing Awards 2022

Nederlandse zeilers genomineerd voor de World Sailing Awards 2022

De World Sailing Awards 2022 vieren buitengewone prestaties en uitzonderlijke bijdragen in de hele zeilsport en jij kan online stemmen! Odile van Aanholt, Annette Duetz, Bart Lambriex en Floris van de Werken werden genomineerd voor de 2022 Rolex Wereldzeiler van het Jaar Awards. De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 25 oktober 2022.

De awards van dit jaar omvatten:

 • 2022 Rolex World Sailor of the Year
 • World Sailing 11th Hour Racing Sustainability Award
 • Team van het Jaar
 • Boot van het Jaar

Jij kan ook je stem uitbrengen en zo jouw favoriete zeiler de overwinning bezorgen. 

2022 Rolex Wereldzeiler van het Jaar, categorie mannen en vrouwen
In totaal werden er dit jaar negen atleten - wereldkampioenen, Olympische medaillewinnaars en wereldrecordhouders - op de shortlist geplaatst.

De winnaars krijgen hun naam gegraveerd in de iconische marmeren en zilveren trofee in de vorm van een wereldbol, bekroond met vijf zilveren spinnakers die de continenten vertegenwoordigen. Een souvenir dat ze voor altijd bij zich zullen houden.

De 2022 Rolex Wereldzeiler van het Jaar finalisten zijn:

Vrouwen:

 • Odile van Aanholt & Annette Duetz (NED)
 • Hélène Noesmoen (FRA)
 • Caterina Marianna Banti (ITA)

Mannen:

 • Bart Lambriex & Floris van der Werken (NED)
 • Ruggero Tita (ITA)
 • Jean-Baptiste Bernaz (FRA)
 • Nicolas Goyard (FRA)

Nederlandse skiff zeilers genomineerd voor de World Sailing Awards 2022

Odile van Aanholt en Annette Duetz (NED): Dit nieuwe duo voor 2022 beheerste de Olympische skiff-klasse voor vrouwen, na eerdere successen met andere partners die opeenvolgende wereldtitels en Europese titels in de 49er FX behaalden. Dit is de tweede wereldtitel voor Van Aanholt en de derde voor Duetz.

Bart Lambriex en Floris van de Werken (NED): Na het winnen van de Hempel World Cup Allianz Regatta en de tweede plaats op het Europees kampioenschap in de 49-er klasse, drukte dit Nederlandse duo hun stempel op het Olympische skiff-evenement door hun titel van 2021 op het Wereldkampioenschap te verdedigen en de overwinning voor de Medal Race veilig te stellen.

Klik hier om uw stem uit te brengen.

Auteur:

 • Kat

  Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: