WK ILCA6 vrouwen: Bouwmeester, Jonker en Akkerman in top tien

WK ILCA6 vrouwen: Bouwmeester, Jonker en Akkerman in top tien

Het 2022 ILCA 6 wereldkampioenschap voor vrouwen is van start gegaan op 11 oktober. Tweevoudig Olympiër uit Hongarije Mári Érdi gaat op kop na twee races. Marit Bouwmeester staat op een gedeelde tweede plaats. Maxime Jonker bezet de zevende plaats en Mirthe Akkerman staat achtste. Op Galveston Bay, bij de Texas Corinthian Yacht Club, stond een constante bries van 8-12 knopen.

Aan dit wereldkampioenschap in de Laserklasse doen in totaal 85 vrouwen mee uit 40 landen. De deelnemers zijn willekeurig verdeeld in twee startgroepen. De Canadese Sarah Douglas deelt de tweede plaats met Bouwmeester. In de eerste race van de dag werden zowel Douglas als Bouwmeester tweede in hun respectievelijke races.  

Het kampioenschap duurt tot en met 16 oktober en elke dag staan twee races op het programma. Dit toernooi kent geen medalrace.

Uitslagen vind je hier

Foto: Helen Galli

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: