Maxime Jonker met succesvolle eindsprint naar zesde plaats WK ILCA6

Maxime Jonker met succesvolle eindsprint naar zesde plaats WK ILCA6

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap ILCA6 in Kemah, Texas eindigt Maxime Jonker met een 2de plaats in race 12. Met deze eindsprint pakt de Team Allianz zeilster de zesde plaats. Marit Bouwmeester eindigt als negende. Mirthe Akkerman wordt uiteindelijk 17de. Anne-Marie Rindom, ook goed voor goud in Tokio, is de nieuwe wereldkampioen in de ILCA6. De Deense is ook de enige in de ranglijst die twee races wist te winnen. Tweede is de Zwitserse Maud Jayet en op de derde plaats staat de Belgische Emma Plasschaert.

Maxime Jonker: “Hoofd er goed bij gehouden”
Maxime Jonker begon het toernooi met een diskwalificatie in race twee. Daarna heeft de zeilster van de K.W.V Loosdrecht de moed niet opgegeven. Ze weet waar ze toe in staat is. In 2020 won ze het WK zilver. Maar in 2021 was ze niet tevreden met haar 16de plaats op het WK van dat jaar. Haar focus is op deelname aan Parijs 2024.

“De week begon met die diskwalificatie. Maar ik denk dat ik goed mijn koppie erbij heb gehouden en het race voor race heb bekeken,” steekt Jonker van wal. “Elk foutje dat je maakt wordt superhard afgestraft. Het niveau van de vloot is behoorlijk hoog. Wat ook wel weer heel cool is. Het is echt close racen. De laatste twee races had ik echt zin in. Het stond dicht op elkaar. Dus ik heb gewoon alles gegeven.”

“Al met al ben ik trots op mijn come-back en dat ik ben blijven vechten voor elk puntje. Maar ik heb ook mixed feelings. Want twee foutjes minder en je staat op het podium. Maar ik ben blij dat ik meedoe met de wereldtop.”

Marit Bouwmeester: “Zwaar WK maar blij dat ik hier ben”
Marit Bouwmeester zeilde haar eerste race na haar zwangerschap. Het WK begon met weinig wind. Dat was in het voordeel van de Friese zeilster die nu in Scheveningen woont. Maar met de toenemende wind had Bouwmeester het zwaar.

“Zaterdag was echt een pittige dag met veel wind en drie races,” zegt Bouwmeester. “Dat was voor mij wel heel zwaar. Fijn dat we vandaag maar twee races hadden. Ik ben in ieder geval nog steeds heel blij dat we hier meedoen. Het is wel een zwaar WK geweest. Met lange dagen en twee dagen met veel wind waarop we drie races voeren. Dus dit was gelijk een goeie test. We leren veel en hebben we een duidelijk plan voor de winter. Dat is het belangrijkste.”

Alle uitslagen vind je hier

nvdr: We wachten vol ongeduld op een persbericht over het knappe resultaat van onze landgenote Emma Plasschaert!

Foto: Helen Galli
Tekst: hoofd mediarelaties Team Allianz

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: