Emma Plasschaert behaalt brons op het Wereldkampioenschap ILCA 6

Emma Plasschaert behaalt brons op het Wereldkampioenschap ILCA 6

Emma Plasschaert behaalde in het Amerikaanse Kemah (Texas - USA) brons op het WK ILCA 6. In een sterk deelnemersveld waar de top 10 een hele week op een zakdoek van mekaar lag, etalleerde Emma een uitstekende prestatie.

Brons op het Wereldkampioenschap
Ze zeilde het weekend in als leidster, maar zakte zaterdag naar een 2de plaats in het nek aan nek wedstrijdveld. Uiteindelijk behaalde ze haar laatste dag tweemaal een 7de plek waardoor ze de 3de plaats veroverde, op slechts twee punten van de Zwitserse Maud Jayet. De Deense Anne-Marie Rindom mocht zich uiteindelijk kronen tot wereldkampioene.

Mooi resultaat in de Gold Group  
Naast Emma heeft Wereldkampioene ILCA 6 U21 Eline Verstraelen ook een sterke prestatie neergezet. Ze begon de week mooi met een 2de plaats op de tweede dag. Nadien had ze een kleine terugslag, maar iets later in de week kwam ze wel sterker naar voren. Dit werd beloond met een plekje in de Gold Group voor de Final Races.  

Uiteindelijk werd ze de laatste race 5e waardoor ze op een mooie 36e plek eindigde. 

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: