Dit weekend Coen Gülcher beker voor de FD’s en Open Nederlands Kampioenschap FJ

Dit weekend Coen Gülcher beker voor de FD’s en Open Nederlands Kampioenschap FJ

In het weekend van 22 en 23 oktober wordt weer door de FD’s en FJ’s gestreden om de Coen Gülcher beker. 

Coen Gúlcher is de geestelijk vader van zowel de Flying Dutchman (FD) als de FJ (Flying Junior) en was lange tijd lid van de Koninklijke Watersport vereeniging Loosdrecht KWVL. De KWVL gedenkt hem elk jaar met de organisatie van de Coen Gülcher beker.

De FD gold lange tijd als de snelste wedstrijdboot en was ook geruime tijd een Olympische klasse, waarin Nederlandse zeilers successen boekten. Na de FD ontwikkelde Gülcher de FJ als een soort “opstapklasse”.

Dit jaar worden zelfs door de FJ’s, tijdens de Coen Gülcher, de open Nederlandse kampioenschappen gevaren. Vooralsnog hebben zich 20 FJ’s aangemeld om voor de titel te strijden. Bij de FD’s  hebben zich 14 boten gemeld. 

Zaterdag staan vier wedstrijden gepland en zondag drie. In totaal zullen dus zeven wedstrijden gevaren worden op een driehoek baan. De FD’s hebben drie kruisrakken per wedstrijd en de FJ’s twee.

Op zaterdag 22 oktober klinkt om 11. 00 uur het eerste startschot. Zondag 23 oktober rond 15 uur zijn de winnaars bekend.

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: