VIDEO: Rolex Middle Sea Race is begonnen

Rolex Middle Sea Race is begonnen

Valletta, 22 oktober 2022 - De 43ste  editie van de Rolex Middle Sea Race is begonnen.
Onder zeven starts en op het geluid van de kanonnen van de Saluting Battery begint de internationale vloot van 118 jachten vanuit de Grand Harbour in Valletta aan één van 's werelds meest gerespecteerde offshore-races.

Voor de vloot ligt het uitdagende en schilderachtige parcours van 606 mijl (1.122 kilometer) in het verschiet. De race start en eindigt in Malta en omvat een rondreis om Sicilië, twee actieve vulkanen en een groot aantal ruige eilanden.

Deelnemers uit België

  • Steven Verstraete met Morpheus, Sydney GST (IRC/Class 4)
  • Peter Luyckx met Blackfish (IRC/Class 4)
  • Jean-Philippe Blanpain met Leaps and Bounds 2(IRC/Class 1)

Je kan hen volgen met de race tracker van de Rolex Middle Sea Race.  

Over de Rolex Middle Sea Race
De Rolex Middle Sea Race werd voor het eerst gehouden in 1968, wordt georganiseerd door de Royal Malta Yacht Club (RMYC). Rolex is sinds 2002 partner van zowel de race als de RMYC.
 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: