VIDEO: Rolex Middle Sea Race: deelnemers geven op vanwege te weinig wind

Bemanning EKITA

In tegenstelling tot vorig jaar kampt de Rolex Middle Sea Race van 2022 met zeer weinig wind. Verschillende jachten hebben daardoor opgegeven. Onze verslaggever zit aan boord van de Ekita, ITA 23107 in ORC 2 en vertelt het volgende:

“Van de Belgische deelnemers heeft Blackfish ondertussen opgegeven vanwege te weinig wind. Om dezelfde reden geven wij (Ekita) ook op. Morpheus vaart volgens mij nog. Het was een pijnlijke beslissing want we lagen op dat moment vijfde bij Capo Passero. We opteerden voor de linkerkant in de Straat van Messina. Verder kozen we voornamelijk voor de windseeker als voorzeil omdat die elk vleugje wind kan opvangen. Het lichte weer zorgde er wel voor dat we enkele sensationele beelden konden maken. We kwamen twee bultruggen tegen en die lieten zich gewillig filmen. Zeer indrukwekkend.
 

Wij hebben opgegeven tussen de exit van de Straat en Stromboli. Volgend jaar gaan we er echter weer voor.

Ik vaar momenteel op de Ekita, een recent project van eigenaar Bruno Marin, een Maxi Dolphin 62 met carbon mast en verstaging. Marco Augelli is schipper en verder zijn er enkel professionals aan boord. Mijn hoofdtaak is om de maaltijden te verzorgen tijdens de offshores voor de 14 koppige crew. Het team heeft tot hiertoe enkel de maxicup in Porto Piccolo gevaren en de Barcolana. Leuk weetje, onze voordekker is Nick Faraday, familie van de uitvinder van de Kooi van Faraday. 

De Ekita heeft nog veel plannen, ze is pas recent te water gelaten (augustus van dit jaar). Volgend jaar staat de Fastnet alvast op de kalender en zal Midden Europa kennis maken met Ekita ;) 

Beelden van de start in Valletta: 
 

Verslag vanuit de kuip: Aart Jansen

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: