IRC introduceert short-handed certificaat in navolging van ORC

I love Poland

Het internationale IRC-congres dat dit jaar in Malta gehouden werd zodat de IRC afgevaardigden de indrukwekkende Rolex Middle Sea Race vloot kon zien, stelt een opvallende technische vooruitgang voor: het tweede IRC certificaat voor short-handed racing.

De vergadering werd voorgezeten door Michael Boyd, voorzitter van het IRC-bestuur. Vertegenwoordigers uit verschillende landen waren aanwezig, samen met de IRC-teams uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, terwijl anderen van over de hele wereld deelnamen via videoconferentie, waaronder enkele nieuwe nationale vertegenwoordigers.

De meeste leden van het IRC-congres zijn zelf zeilers en hebben dus directe ervaring op het water en praten met veel booteigenaren, op die manier wil men van IRC een regel maken door zeilers en voor zeilers.

Tweede IRC certificaat voor short-handed racing
De proef die dit jaar op het zuidelijk halfrond werd gelanceerd met de mogelijkheid om elke boot een tweede geldige meetbrief toe te kennen, was een groot succes. Het Congres besloot deze regel vanaf 2023 wereldwijd uit te breiden.

Dit tweede certificaat omvat het short-handed certificaat. De mogelijkheden zijn legio: van inshore/offshore tot bemand/short-handed, of gewoon een andere configuratie voor een enkele race.  Ook zal het IRC-certificaat in de toekomst een pagina 2 bevatten met een basistekening met de nominale gegevens, zodat eigenaars en deelnemers de nominale configuratie gemakkelijk kunnen zien.

Het IRC meetsysteem heeft nu ook een volwaardig certificaat voor boten met slechts twee zeilers aan boord, dit in navolging van ORC dat een certificaat voor short-handed al in 2020 introduceerde.

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: