Frostbite Cup bijna van start met steady aantal J/80’s

Frostbite Cup

De mooiste tijd van het jaar breekt weer aan. Voor de J/80 klasse gaat het dan niet over de feestdagen, maar wel over de Frostbite Cup. Al jaren hét evenement waar de voltallige vloot uit de Benelux aan meedoet. Aanstaande zondag, 9 oktober 2022, wordt de jacht op de cup weer geopend. Met een immer sterk veld krijgt de winnaar van vorig jaar - team nJord - er een flinke kluif aan om de titel te prolongeren.

Het deelnemersaantal ligt momenteel rond de 25 boten, maar inschrijven is nog mogelijk. Bestuurslid van de J/80 Benelux klassenvereniging, Bernard Holsboer, is super tevreden. 

"De wedstrijden op het Gooimeer zijn voor alle teams vaste prik. Er vallen weleens wat boten af, maar tegelijkertijd is er voldoende nieuwe aanwas. We hebben dus al jaren een steady aantal Frostbite Cup deelnemers. En ook dit jaar mogen we ons weer verheugen op een flinke delegatie uit België!”

Doorkijkje naar zomerkalender
Ondanks het succes van het winterseizoen is de klassenvereniging voornemens om verder te werken aan een mooie zomerkalender. “We willen naast de Frostbite Cup en het NK volle bak gaan inzetten op drie tot vier andere evenementen. Daarmee faciliteren we de huidige vloot, maar hopen op nog meer nieuwe aanwas, want een veld kan nooit te groot zijn!”

Holsboer wijst nog maar eens op de vele voordelen van een J/80: “Allereerst is het een echte eenheidsklasse. Voor jong en oud. Daarbij is het een relatief betaalbare boot. Ook met een goede tweedehandsboot kun je voorin het veld meedoen. Maar ik waarschuw wel; het veld is aan elkaar gewaagd. Een foutje wordt meestal meteen afgestraft, maar dat maakt het nu juist zo leuk.”

De eerste wedstrijd van de Frostbite Cup gaat van start op zondag 9 oktober 2022. De inschrijving voor de winterserie is nog geopend. Voor data, deelnemers en inschrijving kijk hier 

Fotografie: Twirre Bogaard
Tekst: Ellen Hamelink

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: