Eerste wereldkampioenschap RS21 groot succes

Eerste wereldkampioenschap RS21 groot succes

Op zondag 6 november werd het eerste wereldkampioenschap RS21 in Kroatië officieel afgerond. De week was gevuld met zon, een grote verscheidenheid aan lichte en sterke wind, close racing en levendige discussies aan wal over tactiek.

Op sommige dagen werden de deelnemers uitgedaagd met lastige omstandigheden, waardoor succes neerkwam op focus en finetuning om vooraan in de vloot te blijven. 

De vier wedstrijddagen gaven de RS21-klasse alles wat ze konden wensen om de belangrijkste eigenschappen van de RS21 te tonen. Zijn one-design karakter toonde zijn vermogen om te presteren in lichte en in lastige omstandigheden en om om te gaan met een stevige bries én golven zonder in te boeten op plezier en sensatie.

RS21 sensatie en plezier

In deze klasse RS21-zeilers zijn hechte vriendschappen bijna even belangrijk als close racing. De gastclub, JK Briva, zorgde in samenwerking met de Ilirija Hotel Group voor ongeëvenaarde faciliteiten, zodat de zeilers al snel met eten in de hand, de strategie van de dag konden bespreken. Hoewel weinig van de teams zich ooit in Kroatië hadden gewaagd, laat staan in Biograd Na Moru, was de speelplaats die ze hadden voor de klasse om van de wedstrijden te genieten en de manier waarop ze de RS21-zeilers in hun familie verwelkomden, fantastisch. Een leger van lokale vrijwilligers en een gemeenschap die gericht is op het ondersteunen van de zeilactiviteiten zorgden voor alles wat de zeilers zich konden wensen. JK Briva is nu zeker een vaste bestemming voor de toekomst. 

Jack Fenwick, RS21 Class Activity Manager, zei: "Hoewel het moeilijk is om te weten wat je kunt verwachten van een nieuwe locatie, heeft JK Briva meer geleverd dan we ooit hadden kunnen verwachten. Iedereen die bij de club betrokken was, deed zijn uiterste best om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de RS21-zeilers. Het prachtige landschap langs de Dalmatische kustlijn vormde een decor dat zich kan meten met elk ander kampioenschapsterrein ter wereld. Koppel dat aan een wedstrijdleiding die precies wist hoe ze het beste uit hun locatie konden halen, en we hadden geweldige races voor ons eerste wereldkampioenschap. Omdat ik in de umpire rib zat, kon ik zien hoezeer de zeilers genoten van het racen en hoe hard ze vochten voor elke plaats. Het kijken naar de races bij 30 knopen, waarbij de meesten genoten van de omstandigheden in plaats van ze te overleven, bevestigde voor mij opnieuw hoe geweldig het ontwerp van de RS21 is voor big-breeze zeilen. Als de geruchten over Puntaldia kloppen, kunnen we volgend jaar meer van hetzelfde verwachten op het wereldkampioenschap, en ik kan in ieder geval niet wachten. De enige verandering die ik zou kunnen aanbrengen is dat ik zelf zou willen gaan racen."

RS 21 vriendelijke en inclusieve klasse

Trouw aan zijn Corinthische aard, blijft de RS21-vloot een vriendelijke en inclusieve klasse, die familieteamcombinaties verwelkomt en vrienden samenbrengt om te genieten van een geweldige tijd op het water en de mogelijkheid om te mengen met gelijkgestemde zeilers in een ontspannen, plezierige omgeving aan wal.

 

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: