Aftellen voor inaugurele RS21 Wereldkampioenschap

Aftellen voor inaugurele RS21 Wereldkampioenschap

Het inaugurele RS21 Wereldkampioenschap begint op woensdag 2 november in Biograd Na Moru, Kroatië. Het vierdaagse kampioenschap dat wordt georganiseerd door de Ilirija Resorts, belooft een felle competitie, een prachtig landschap, een geweldige sfeer en herinneringen voor het leven. Er zijn meer dan 40 boten geregistreerd uit 13 landen en meer dan 160 RS21-zeilers komen samen om het uit te vechten op het water met de ambitie om de allereerste RS21-wereldkampioen te worden. 

Jack Fenwick, RS21 Class Manager, zei: "We hebben een jaar naar dit evenement toegewerkt. De RS21-activiteit in Europa en het Verenigd Koninkrijk heeft een hoge vlucht genomen en we zijn blij dat we meer dan 40 boten uit 13 verschillende landen mogen verwelkomen. Het wordt geweldig en dank aan al onze partners en sponsors die deze visie hebben helpen verwezenlijken".

Het RS21 Wereldkampioenschap gaat van start met de Practice Race op woensdag 2 november, gevolgd door de Openingsceremonie. De openingsceremonie wordt met trots georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Ilirija Resort Hotel. De stad Biograd Na Moru heeft veel moeite gedaan om de RS21 zeilers een speciaal gevoel te geven, het RS21 Wereldkampioenschap kan de steun van de lokale bevolking voelen. Bij het stadhuis in Biograd Na Moru zal de lokale bevolking samen met de zeilers de gelegenheid vieren. 

De RS21 International Class Association staat voor hoge prestaties en plezier met een goed doordachte boot. Verantwoordelijk zeilen is de basis van de klasse; de boot is gebouwd van recyclebare PET-flessen en zo ontworpen dat hij stapelbaar is, zodat er minder voertuigen naar het evenement moeten rijden. Ter plaatse respecteren de deelnemers en de organisatie het milieu  om de sport te beschermen. De RS21 International Class kiest haar locaties op basis van kwaliteit. Lokaal eten en drinken en kwaliteitsvol racen met behulp van de nieuwste technologie  om dit zo duurzaam mogelijk te doen.  Dit inaugurele RS21 Wereldkampioenschap zal MarkSetBots gebruiken met de visie om in de toekomst volledig remote regatta's te ondersteunen.

Aangezien dit het eerste RS21 Wereldkampioenschap is, komen er teams samen uit veel verschillende landen. Iedereen probeert uit te vinden wat de beste set-up en tuning voor zijn boot is, maar oefent ook de meest effectieve manieren om manoeuvres uit te voeren. De RS21 International Class moedigt dit aan en werkt samen met Niall Myant, een high-performance race coach uit het Verenigd Koninkrijk, die twee dagen race training en coaching geeft aan geïnteresseerde RS21 teams. Niall is tot het einde van het evenement ter plaatse om coaching en ondersteuning te bieden om de prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Alex Newton-Southon, de CEO -Design en Technologies van RS Sailing: "Dit wereldkampioenschap wordt fantastisch. Het is echt inspirerend om zoveel mensen te ontmoeten die gepassioneerd zijn over onze sport. We kunnen niet wachten om de races te zien ontvouwen en te genieten van tijd met vrienden en familie aan wal".

Evenementen als deze gebeuren niet zonder krachtige partners. De RS21 International Class Association wil Ilirija Hotel Resort, Biograd Na Maru stad, Harken, Lifejacket Skincare, RS Sailing, Marksetbot, Digital Sailing, More Restaurant en Sangulin Group enorm bedanken voor hun steun.

 

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: