Sierk Jan ter Haar Master Laser Sprintkampioen 2022

Sierk Jan ter Haar Master Laser Sprintkampioen 2022

Afgelopen weekend 29 en 30 oktober stond het NK Sprint bij de Lasers (ILCA) op het programma. Net als vorig jaar was de organisatie in handen van de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht}

Een sprintkampioenschap betekent veel korte wedstrijden over een ultrakorte baan. Dit keer was het eerste kruisrak 400 meter lang.

Voor het weekend stonden 16 wedstrijden gepland voor dertig inschrijvers. Op beide dagen stonden 8 wedstrijden op het programma, die ieder ongeveer 15-20 minuten zouden duren.

Zaterdag om 11.30 uur werd het startschot gegeven, bij een zeer matige wind van 4 knopen. Gelukkig trok de wind in de loop van de dag wat aan tot 6-7 knopen en soms zelfs tot 9 knopen. Genoeg wind voor de lichte Lasers om de gang erin te houden. De geplande 8 wedstrijden konden dan ook zonder problemen afgewerkt worden. De wind was daarbij ook behulpzaam. Zij bleef vrijwel de gehele dag uit dezelfde hoek, het zuidoosten waaien.

Na de eerste acht wedstrijden was het spannend hoe de tweede dag zou verlopen. De twee KWVL’ers  Daan Boekholt en Sierk Jan ter Haar lagen met drie punten verschil respectievelijk één en twee .

Zondag zou het eerste startschot om 10.00 uur klinken. De wind liet het echter afweten. Na eerst de uitstel vlag gehesen te hebben, moest wedstrijdleider Erik Koekoek later toch besluiten, dat het er door gebrek aan wind die dag niet meer van zou komen. Zondag werd er dus niet meer gevaren. Het kampioenschap werd derhalve beslist door de resultaten van zaterdag. De belangrijkste waren:

  • Daan Boekholt
  • Sierk Jan ter Haar
  • Eduardo van Vianen

In het zelfde klassement werd ook het Masterkampioenschap gevaren. (zeilers boven de 30 jaar)

Hier mocht Sierk Jan ter Haar zich Master Laser Sprintkampioen 2022 noemen. Daar waren de belangrijkste uitslagen:

  • Sierk Jan ter Haar
  • Eduardo van Vianen
  • Yuri Hummel

Complete lijst met uitslagen vindt je hier.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: