Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères

Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères

Afgelopen week vond in het Zuid-Franse Hyères het Europees kampioenschap ILCA 6 en ILCA 7 plaats. Het verloop van de week kende lange wachtperioden met het gevolg dat er races werden gestaakt of uitgesteld door het onvoorspelbare weer. Emma Plasschaert eindigde vijfde tegen een sterk deelnemersveld. 

In de categorie ILCA 6 namen Emma Plasschaert en Eline Verstraelen het op tegen een sterk deelnemersveld. Emma Plasschaert kende een goede week. Ze groeide tijdens de week waardoor het spannend bleef tot de laatste dag voor de podium plekken. Uiteindelijk eindigde Emma knap 5e op 5pt. van de 3e plek en 11pt. van de Poolse winnares Agata Barwinska. 

Eline kon in het tweede deel van week enkele 3de plekken varen in de Silver Group waardoor ze als 60ste is geëindigd. 

In de ILCA 7 zeilde William De Smet een sterke wedstrijd. Hij eindigde 19de (Overall) en 15de (Europa). 

Ook Wannes van Laer nam deel aan het EK in de ILCA 7. Hij werd 53ste (Overall) en 43ste (Europa).

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: