Goofies november 2022 met valse start onder waterig zonnetje

Goofies november 2022 met valse start onder waterig zonnetje

De Goofies van november 2022 begon met een waterig en afnemend zonnetje en een knoopje of 12 wind die in de loop van de dag zou toenemen. 51 boten verschenen aan de start, de grootste groep in de ongemeten boten. 

Om twaalf uur werd de ORC A weg getoeterd, maar daar was het enthousiasme zo groot dat het leidde tot een massale valse start en een algehele terugroep. Netjes achter aansluiten is dan het devies, dus pas veertig minuten later konden deze schepen aan de inhaalrace beginnen die het veld eerst naar Neeltje Jans stuurde, en vervolgens een stukje de Vuilbaard in, waar de spi’s er op konden. Kruisend terug, en met dank aan een windshift konden er weer gekleurde lappen op, die konden blijven staan (wat reachend, maar soit) tot aan de keerboei voor de finish voor Colijnplaat.

De meeste boten slaagden er in om voor de regen binnen te komen. Zeilers zijn over het algemeen gek op water maar wel alleen om er op te varen. Met dank aan die uitgestelde start van de ORC A gingen de line-honours deze wedstrijd naar Spindrift, ongemeten  B, die een minuut of zeven voor de ‘grote jongens’ over de lijn ging. Ongebruikelijk, dus ook wel eens leuk om te melden. 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2022.

ORC A
1. RAQUERO Karel Verhulst
2. BARCAROLLE 2 Jaap Gelling
3. STORTEMELK Frans en de Vries Lentsch

IRC A
1. ANTILOPE Luc Feremans
2. BATELEUR Marco de Bat
3. BARCAROLLE 2 Jaap Gelling

ORC B
1. FEVER Simeon Tienpond
2. ELYXIR Bas Dijkhuizen
3. WATERZOOI Arjan Zwart

IRC B
1. FEVER Simeon Tienpon
2. MAVI Don de Raad 
3. WHITE RABBIT Laurent Vercammen

ONGEMETEN A
1.BALLISTA Jonas Pluym
2.FAMOUS GULL Marc van Driel
3.LODEMAR Marc Mangert

ONGEMETEN B
1.SPOTGAAI Adri van de Velde
2.SPINDRIFT Stefan Schodts
3.CHAREL Jo de Vos derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 3 december 2022.

Tekst: organisatie Goofies
Foto: Marvin Venderbos

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: