America's Cup: Wedstrijddata vrijgegeven

Data America's Cup

De start zal plaatsvinden op 12 oktober 2024! Het racegebied voor zowel de Challenger Selection Series als de America's Cup Match zelf is beslist in samenspraak met de Capitán Marítimo van Barcelona. Het racegebied ligt in het zuiden van de stad langs het strand van Barcelona, waardoor de toeschouwers een perfecte natuurlijke tribune langs de kustlijn hebben.

Er is eveneens een permanente verboden zone afgesproken gedurende de race om de veiligheid voor zowel de deelnemers als de verwachte dagelijkse armada van toeschouwersboten te garanderen die van de gelegenheid gebruik zullen maken om de AC75's en AC40's van dichtbij te zien. Voor degenen die aan land zijn, kunnen de races, afhankelijk van de omstandigheden, soms op slechts een paar honderd meter van het strand plaatsvinden.  

Ook de datum voor de finale van de America's Cup voor vrouwen is nu bevestigd, Deze wordt onmiddellijk na race 5 op 16 oktober 2024 prime time uitgezonden voor een wereldwijd publiek. Ze zullen racen in de nieuwe en opwindende AC40-klasse, opgezet in een strikte one-design klasse. De zeilers die de finale van de America's Cup voor vrouwen bereiken, zijn ongetwijfeld enkele van de beste foilingatleten ter wereld en geven een duidelijk beeld van de toekomst van de America's Cup.

De America's Cup Match zelf, een best of 13 (first to seven) format, begint op zaterdag 12 oktober met twee races, gevolgd door nog eens twee races op zondag 13 oktober 2024. De wedstrijden zullen vervolgens twee dagen worden onderbroken, naar goeddunken van de Regatta Director en na overleg met zowel de Defender als de Challenger. Afhankelijk van de omstandigheden, kunnen beide dagen worden gebruikt om twee races per dag te houden. Het schema in zijn huidige vorm, zonder het gebruik van de maandag of dinsdag, zou dan op woensdag 16 oktober 2024 hervat worden voor één race (race 5) in de match gevolgd door de finale van de Women's America's Cup Regatta zoals hierboven vermeld.

Donderdag 17 oktober is officieel niet gepland voor wedstrijden, maar kan, afhankelijk van het oordeel van de regattadirecteur en de instemming van de deelnemers, worden toegewezen voor twee extra wedstrijden, terwijl vrijdag 18 oktober 2024 officieel is gemarkeerd als een "reservedag" voor maximaal twee extra wedstrijden. Ook voor zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober 2024 zijn twee races per dag gepland, indien nodig.

Grant Dalton, CEO van America's Cup Events Limited, zei over de aankondiging van het format: "We zijn verheugd om de data te bevestigen die de Match racing periode bepalen en onze grote dank gaat uit naar de Capitán Marítimo en de autoriteiten van de haven van Barcelona die ontzettend pro-actief en meegaand zijn geweest gedurende het hele proces. Dit is een belangrijk evenement waarbij veiligheid voor zowel toeschouwers als deelnemers voorop staat. Het resultaat zal vrij spectaculair zijn. De races zullen plaatsvinden voor het strand, langs de kust vanaf de hoofdingang van de haven, langs de Port Olímpic en verder naar het oosten, wat het publiek een fantastische gelegenheid biedt om deze opmerkelijke boten op volle snelheid te zien."

 

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: