Scheveningen500 Editie 2023 gaat naar Falmouth

Scheveningen Zeilrace en Rally

Het bestuur van Stichting Zeilrace en Rally heeft besloten om Editie 2023 van Scheveningen500 te organiseren naar Falmouth. De startdatum is vastgelegd op zaterdag 15 juli.

De contacten in Falmouth zijn al gelegd om de ligplaatsen te regelen, om een excursie te organiseren en om een locatie voor het feest te regelen. Het feest en de prijsuitreiking zullen georganiseerd worden op Vrijdag 21 juli. Falmouth is de ideale locatie om een mooie vakantie te beginnen waarbij het nog maar een klein stuk is om de “Isles of Scillies” te bezoeken. Vanaf Falmouth kan je in dagtochten naar Nederland terug zeilen, waarbij de leuke riviertjes en havens aan de Engelse zuidkust aangedaan kunnen worden.

In het voorjaar van 2023 zal er een informatiebijeenkomst georganiseerd worden. Voor de organisatie van dit evenement wordt er deze keer nog meer samengewerkt met jachtclub Scheveningen.

18de keer Zeilrace en Rally
Het is al de 18de  keer dat Stichting Zeilrace & Rally een race en rally organiseert. Dit keer met start in Scheveningen en finish in Falmouth, England. Het evenement bestaat uit een zeilrace van 500 NM en een rally/toertocht van 400 NM. De race is non-stop en bij de rally is het toegestaan om meerdere havens aan te lopen. Start op 15-7-2023 en feestelijke prijsuitreiking op 21-7-2023. 

Falmouth - Britain’s Ocean City - Engeland
Een Nautische eindbestemming voor alle toer- en wedstrijdzeilers die iets verder willen dan kusthoppen.
Waarom je dit niet mag missen: 

  • De ligging aan zee, de rijke historie en mekka voor zeezeilers maken het uniek.
  • De prachtige Scilly eilanden, de Engelse zuidkust en Isle of Wight met Cowes zijn een bezoek echt waard op de terugtocht.
  • Familie en vrienden kunnen invliegen of met de auto komen voor een bemanningswissel en vanuit een prachtige omgeving de vakantie voortzetten.
  • Voor de start wordt er een Captain’s Dinner en na de finish een walprogramma in Falmouth georganiseerd, waarbij de feestelijke prijsuitreiking vrijdag 21 juli met familie en vrienden niet mag ontbreken.

Student League
Scheveningen500 wil studenten de kans geven kennis te maken met (wedstrijd)zeilen op zee en de bijbehorende aspecten als samenwerken, doorzetten, kennis en kunde van de elementen en sportiviteit. We organiseren een Student League met zeiljachten bemand met studenten die hun eigen stad vertegenwoordigen. Er is een eigen laagdrempelige wedstrijdklasse, waarbij schepen door eigenaren beschikbaar worden gesteld (Scheveningen500ondersteunt bij verzekering). We zoeken nog meer schepen en studenten.

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: