Drimmelen: CSI Rakker wint soeverein

CSI Rakker

Afgelopen zondag 27 november is de tweede wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was sprake van onverwacht mooi zeilweer. In tegenstelling tot de voorspelde harde regen en harde windvlagen was het droog en een gematigd windje uit zuid – zuidoost waardoor er veel halve wind en sportief gevaren kon worden.

ORC Klasse
Na de ORC start lag de Archambault 31 CSI Rakker onmiddellijk vooraan met de code 0 tijdig gehesen. Een cruciaal zeil deze zeilmiddag. De Whitbread 30 Enzo zat het eerste deel van de wedstrijd continu 1 tot 5 bootlengtes achter zijn voorganger, maar dan met een gennaker in top. Richting het Hollands Diep moest er meer aan de wind gezeild worden waardoor de Enzo zijn gennaker moest laten zakken en terugviel. De CSI Rakker liep verder uit met zijn code 0, maar werd echter wel netjes achteropgelopen door de Ultimate 27Never Ready. Op de Nieuwe Merwede kwam de Enzo weer wat bij met de gennaker, maar ze moesten op het rak terug weer afhaken waardoor de CSI Rakker, ondertussen zeilend met een reacher,  en de Never Ready samen voor line honours de strijd aangingen. Na ca. 2,5 uur zeilen finishte de Csi Rakker 79 seconden voor de Never Ready. De winnaar CSI Rakker heeft souverein en foutloos gezeild en daarmee ook de winst na handicap toegewezen gekregen door de vlekkeloos opererende organisatie.

Sportbotenklasse
In de sportbotenklasse was de tweede wedstrijd op gezeilde tijd een prooi voor de Melges 24 Hungry Heart, echter de overall winst was na twee gezeilde wedstrijden vandaag wederom voor de Cork 1720 Friends. Leo van Middelkoop van de Friends weet op ervaring wedstrijden vaak te winnen, net als deze zondag.

In de Sport Spinnakerklasse waren ook vandaag weer twee paaltjes na handicap voor de J22 Beelenkamp Ontwerpers. De Platu 25 NED 9078 van Koen de Nooijer was met zijn recente zeilenset echter wel twee keer als eerste over de streep gegaan. De nieuwkomer Sprinta Sport Sprinter van Pascal de Vos voer een goede wedstrijd en werd derde op gecorrigeerde tijd.

De vrije jongens
Bij de vrije jongens was er sprake van spanning na de wedstrijd. Bert van der Hoeff en zijn H-boat Maggie hadden vorige zondag gewonnen en waren erop gebrand ook vandaag weer eerste te worden. Echter de Jeanneau 29.2 Pino 2.0 en de Jeanneau Sunrise 35 Maiden waren met ruime voorsprong gefinisht. Toch kon de Maggie met de eerste plaats naar huis gaan en was er opluchting alomvoor de schipper. In de tweede vrije jongens klasse (Sw-rating) was het wederom het Tirion 21 Team MJZ die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen door ook op line honours als eerste over de streep te zijn gegaan.

De dagsponsor Theo van de Lande van Van de Lande zeilde mee met zijn Sun Fast 32  Cool’n Fast en kon samen met de organisatie, de reddingsbrigade uit Willemstad en de vele vrijwilligers tevreden terugkijken op de geslaagde zeildag.

Op zondag 18 december 2022 is de derde wedstrijddag in Drimmelen.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Theo Bakker

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: