Goofies december: koud maar mooie baan

Goofies start december

Op zaterdag 3 december werd in Colijnsplaat de 3de Goofies  winterzeilwedstrijd op de Oosterschelde gevaren. Het was goed weer, maar koud met een stevige oosten wind, die het nog kouder maakte. Om die reden had de baan commissaris een mooie, maar korte baan opgesteld.

Mooie baan
Op zaterdag 3 december werd in Colijnsplaat de 3de Goofies  winter zeilwedstrijd op de Oosterschelde gevaren. Het was goed weer, maar koud met een stevige oosten wind, die het nog kouder maakte.  Om die reden had de baan commissaris een mooie, maar korte baan opgesteld. Daarbij aangevend dat de korte baan alleen met het weer te maken had en niets met de Sinterklaas viering of het optreden van het Nederlands voetbal elftal om 16.00 uur. Weinige zeilers geloofden dit, maar feit is wel dat alle boten voor 16.00 uur de wedstrijd hadden voltooid, Daardoor konden de schippers en hun bemanningen in de jachtclub genieten van een succesvolle Nederlandse voetbal wedstrijd op de televisie.

De wedstrijd
De baan was aangepast aan de oostenwind bijna een windward - leeward op en neer baan. De zeilers konden daardoor zowel hun vaardigheden in het spinakker- als in het kruisrak laten zien. Een uitdagende race! Bij de start raakten twee boten elkaar zodanig dat één van de boten door schade de race moest beëindigen. De andere boot maakte, weliswaar, de race af maar trok zich na afloop alsnog terug. Gelukkig was er alleen materiële schade en bleven beide bemanningen  ongedeerd.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van december 2022.

ORC A
Winnaar in ORC A werd  Karel Verhulst met de RAQUERO voor Luc Feremans met de ANTILOPE en Frans de Vries Lensch die met de STORTEMELK 3de werd.

IRC A
In IRC A ging de overwinning naar Emiel van Hemeldonck met de SNELLE VLIET voor Marco de Bat met de BATELEUR  en Luc Feremans die met de ANTILOPE derde werd.

ORC B
Winnaar in ORC B werd Simeon Tienpond met de FEVER voor Christophe Declercq met de LECAS en Bas Dijkhuizen die met de ELYXIR derde werd.

IRC B
In deze klasse won Simeon Tienpond met de FEVER voor Christophe Declercq met de LECAS en Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT die 3e werd.

ONGEMETEN A:
In klasse  A won FAMOUS GULL van M. Van Driel voor de nummer twee BALLISTA van Jonas Pluym en de ZILT van Marijn Slabbekoorn die derde werd. 

ONGEMETEN B
Winnaar werd schipper Adri van de Velde met de SPOTGAAI voor Jo Vos met de CHAREL  en Leo van Haastrecht die met de BOEBOE  derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 januari 2023

Foto: Jet Idskes

 

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies-december 2022.pdf 57.68 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: