Aanvaring tijdens Grevelingencup met zware schade: mastbreuk

Mastbreuk bij startprocedure Grevelingencup

Tijdens de startprocedure van de Grevelingencup op zondag 13 februari komen twee boten, een Beneteau First 36.7 en een Bavaria met elkaar in aanvaring met een mastbreuk tot gevolg. 

Het werd een dure wedstrijd voor enkele deelnemers van de Grevelingencup afgelopen zondag. Tijdens de startprocedure komen twee deelnemende boten met elkaar in aanvaring waarbij de First 36.7 zijn mast verliest. De mast zat onmiddellijk na de aanvaring klem tussen het ankerbeslag/ preekstoel en de V2/ D2 verstaging.

De support rib van de organisatie was snel ter plekke evenals de KNRM. Er waren geen gewonden, iedereen bleef rustig en er werd goed gehandeld. Er is alleen materiële schade. 

De organisatie was snel ter plekke

Bron:
Facebook
Fotocredits: Jan De Keyser

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: