Winterwedstrijden Drimmelen weer in de startblokken

Winterwedstrijden Drimmelen

Op zondag 20 februari kan er eindelijk weer volop gezeild worden in Drimmelen. De overheid laat de teugels eindelijk vieren. En diezelfde overheid heeft de organisatie in Drimmelen hard nodig om in het rivierengebied, naast een natura 2000 gebied als de Biesbosch, te mogen blijven wedstrijdzeilen.

Strikt gezien ligt de Amer, waarop de meeste tijd gezeild wordt, binnen de vogel en habitatgrens van het natuurgebied. De organisatie kon dus logischerwijs geen enkel risico nemen inzake de richtlijnen vanuit de overheid. Door een correcte interpretatie van de persconferentie van 14 Januari 2022 kon er last minute nog wel een wedstrijd georganiseerd worden op 16 januari 2022 met een logischerwijs iets beperkt deelnemersveld vanwege het last minute gebeuren. De wedstrijden van 19 december en 6 februari gingen uiteindelijk niet door. Vanaf zondag 20 februari wordt het dus anders.

Zondag 16 januari 2022 was uiteindelijk wel weer een hele mooie zeildag. De ORC klasse en de SportSpi klasse waren het best bezet deze dag. In de Orc klasse had de Halftonner Matchless een zeer goede start en ging als eerste over de startlijn. Na een half uurtje varen op het kruisrak werden ze ingehaald door de later winnende Winner 1010 Slartibartfast en SunFast 32 Farouche. De Matchless viel daarna, als kleinste boot in de klasse, verder terug. De Slartibartfast van de familie Verhoef is nu de gedoodverfde winnaar in de Orc klasse. Dit omdat ze zeer goed gezeild hebben tot nu toe, en een klein beetje doordat de Csi Rakker nog maar 1 goed resultaat heeft neergezet.

In de SportSpi klasse was het routinier Peter van Doornmalen die met zijn 22- voeter Beelenkamp Ontwerpers twee paaltjes pakte. Aan boord van deze J/22 was ook dag sponsor Zomer advocaten aanwezig die ook die dag wederom de zeilen als vanouds nauwkeurig trimde. Ondanks twee goede wedstrijden hiervoor van de Jod24 Blue Bird heeft van Doornmalen toch wel echt een gaatje gecreëerd tussen hem en de Blue Bird. Vermeldingswaardig was nog de Platu 25 van Koen de Nooijer, dit jonge team krijgt de boot steeds meer aan de praat en vaart steeds sneller met dit veeleisend ontwerp.

Naar verwachting kunnen de drie komende winterwedstrijden op volle sterkte en met hulp van de reddingsbrigade (’t Rooie Paerd) met volledige deelnemersvelden worden gezeild en kan iedereen weer frank en vrij zich over het land en op het water begeven. De wedstrijden staan gepland op:

Winterwedstrijd 6: 20 februari 2022
Winterwedstrijd 7: 13 maart 2022
Winterwedstrijd 8: 27 maart 2022

Op de laatste wedstrijddag is het mogelijk voor publiek om met de rondvaartboot de wedstrijden van die dag te bekijken en is een afsluitend feest met band Johnny and the Gansters of Love gepland.

Tekst: Theo Bakker
Foto WW 14 jan: Frits Onvlee

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: