450 zeilers uit 69 verschillende landen klaar voor het 2022 Allianz Jeugd WK Zeilen

Jeugd WK 2021 Oman, fotocredits: Sander van der Borch

Meer dan 450 van 's werelds beste jeugdzeilers uit 69 landen hebben hun deelname bevestigd aan de 2022 Allianz Jeugd WK Zeilen.

De kampioenschappen voor jeugd tot 19 jaar vinden plaats voor de kust van Scheveningen in Den Haag van 8-15 juli. Deelnemers aan de kampioenschappen vertegenwoordigen hun land als enige deelnemer in hun klasse, net als op de Olympische Spelen. Het prestigieuze evenement wordt gezien als een opstapje naar de wereldkampioenschappen zeilen en een belangrijke indicator voor toekomstig succes in de sport. Bijna alle huidige olympische kampioenen hebben deelgenomen aan eerdere edities van de wereldkampioenschappen zeilen voor jongeren.

Kitefoiling
Kitefoiling is voor de tweede keer opgenomen in het wedstrijdprogramma, wat de groei van de Kite-klasse in de afgelopen jaren weerspiegelt. De discipline zal zijn langverwachte debuut als olympisch evenement maken op de Olympische Spelen van Parijs 2024. David Graham, CEO van World Sailing: "Het Allianz Jeugd WK Zeilen is een prestigieus evenement op de World Sailing kalender en we kijken uit naar het evenement in Den Haag. De combinatie van een natuurlijk strand en de Noordzee wind zal zorgen voor een spannende competitie, en een echte test van zeilvaardigheden voor 's werelds beste jonge zeilers."

Toernooidirecteur Dorian van Rijsselberghe, tweevoudig RS:X Windsurfing olympisch kampioen: "Ik kijk erg uit naar deze rol en om iets terug te geven aan de sport die mij zoveel heeft gegeven. Ik heb het niet over de medailles, maar over het plezier, de kameraadschap, de weg ernaartoe en het plezier dat je er aan beleeft. We gaan ervoor zorgen dat alle deelnemers Den Haag niet zullen vergeten en dat heel sportief Nederland van dichtbij kan kijken en genieten van de actie. Plezier en prestatie gaan hand in hand, en waar kan dat beter gebeuren dan in Scheveningen."

Meer dan een zeilwedstrijd
Voor de deelnemende zeilers is het Allianz Jeugd WK Zeilen veel meer dan alleen een zeilwedstrijd. Met een dagelijks entertainment- en sociaal programma wil het evenement levenslange, internationale vriendschappen creëren. Allianz WK Zeilen 2023 in Den Haag Den Haag zal in augustus 2023 gedurende twee weken ook gastheer zijn van het Allianz WK Zeilen, eveneens vanuit de haven van Scheveningen. Tijdens dit evenement zullen naar verwachting 1.400 zeilers uit 90 landen strijden om de wereldtitels in de tien olympische en drie paralympische zeilklassen.

Foto: Jeugd WK 2021 Oman, fotocredits: Sander van der Borch

 

 

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: