VIDEO: Skorpios slaat toe - Monohull Line Honours voor RORC Caribbean 600

Scorpios

Antigua, woensdag 23 februari 2022: Dmitry Rybolovlev's ClubSwan 125 Skorpios (MON), geschipperd door Fernando Echavarri, kwam op woensdag 23 februari 2022 om 03:59:51 over de finish in Antigua om de Monohull Line Honours in ontvangst te nemen.

De verstreken tijd was: 1 dag, 16 uur, 39 minuten, 51 seconden. Skorpios scoorde hun tweede Line Honours overwinning met de Royal Ocean Racing Club, na hun overwinning in de 2021 Rolex Fastnet Race.

"Dit is de eerste RORC Caribbean 600 voor Skorpios, zowel voor mezelf, als voor een deel van de bemanning," reageerde Skorpios' schipper Fernando Echavarri. "Ik ben supertrots op het hele team dat dit mogelijk heeft gemaakt. Het is een ongelooflijke inspanning geweest om hier te geraken. Het is een zeer interessante race geweest, veeleisend voor de bemanning met zeilwissels en zeer tactisch. De snelheid van Skorpios is een van de belangrijkste ingrediënten geweest, maar ook het omgaan met de veranderingen toen we de eilanden omzeilden; vooral Guadeloupe waar we in de windschaduw lagen, maar er was genoeg afstand om op de eerste plaats te blijven. De RORC Caribbean 600 is een geweldig parcours vanwege de schoonheid van de eilanden, maar ook vanwege de technische uitdagingen. Hartelijk dank aan de RORC en de mensen die deze race mogelijk maken, het is een ongelooflijke race en we hopen hier volgend jaar weer bij te zijn."

De VPLP/Verdier 100 Super Maxi Comanche finishte de RORC Caribbean 600 op minder dan een uur na Skorpios. Na de IRC tijdcorrectie staat de Comanche op de eerste plaats met 57 boten die nog onder IRC racen voor de overall overwinning.

"Skorpios deed het goed, we lagen bij de start wel samen, maar daarna verdedigden ze hun positie heel goed", aldus Comanche's schipper Mitch Booth. "Skorpios was altijd in zicht, zelfs 's nachts was er genoeg maanlicht om ze te zien en dat gaf ons motivatie. De Comanche bemanning deed het geweldig en pushte voor elke meter op het parcours. De Comanche lag nooit meer dan 10 mijl achter ons en we wisten dat we ze nog wel eens zouden kunnen passeren. Comanche is snel benedenwinds en we kwamen tot op een mijl van Skorpios. Het grote moment was nabij Guadeloupe: Skorpios raakte die zone voor ons en we hadden een goede indicatie van waar de wind stond. Op een gegeven moment stopten zij en kwamen wij met 16 knopen op hen af. Het spel is nooit over op dit soort parcours, want er zijn veel obstakels die het interessant en leuk maken. De boot presteerde goed en de bemanning deed uitstekend werk. De RORC levert geweldig werk met deze evenementen en het is een plezier om erbij betrokken te zijn. Na onze overwinning in de Rolex Middle Sea Race staat het nu 1-1 - ik ben er zeker van dat dit slechts het begin is van onze rivaliteit!"

Will Oxley, Comanche's navigator gaf commentaar aan wal over de concurrentie onder de IRC racers die nog steeds onderweg zijn. "Ik heb niet naar het weer gekeken na Comanche's finish, maar ik zou zeggen dat Christopher Sheehan's Pac52 Warrior Won een hele goede race zeilt en er sterk uitzag toen ze Guadeloupe bereikten. Thomas Kneen's JPK 1180 Sunrise deed het natuurlijk ook goed, maar er wordt nogal wat geklopt in deze race en de 52s zullen het daarin iets beter doen dan Sunrise. Ik zag dat de NMYD 54 Teasing Machine er ook bij was. Ik denk dat het waarschijnlijk een 52 gaat worden (voor de overall overwinning). Maar je weet maar nooit. Tot onze verrassing hebben we de laatste twee races onder IRC gewonnen, maar het zou leuk zijn om IRC Super Zero te winnen; dat zou een goede prestatie zijn in een sterke klasse."

Bron: RORC Press Office

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: