VIDEO: Warrior Won, Overall Winnaar van de 2022 RORC Caribbean 600 Race

  • Author: Kat
    Date: vr, 25/02/2022 - 11:19
Warrior Won, Overall Winnaar van de 2022 RORC Caribbean 600

De overall winnaar van de 13e editie van de RORC Caribbean 600 is Christopher Sheehan's Pac52 Warrior Won (USA). Geen van de teams die nog onder IRC racen heeft een realistische kans om Warrior Won te verslaan na tijdcorrectie.

Christopher Sheehan en zijn team zullen de RORC Caribbean 600 Trophy uitgereikt krijgen tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 25 februari.

Christopher Sheehan, eigenaar en schipper van Warrior Won is afkomstig van de Larchmont Yacht Club, USA. Sheehan's Warrior Won nam deel aan zijn eerste RORC Caribbean 600, nadat hij de Transpac Race 2022 overall had gewonnen.

"Ik voel nu zoveel vreugde. Het is om erg nederig van te worden als ik denk aan alle deelnemers die zo hard hebben gewerkt in deze race. Ik ben overweldigd. We hebben ons de afgelopen acht maanden voorbereid op deze race en als ik denk aan de geweldige teams die deze race hebben gewonnen, is dat gewoon buitengewoon. De mantra van Warrior Won is nederigheid en extreem vertrouwen in wat we doen, wat resulteert in positieve energie aan boord, hard werken en samenwerking. Elk lid van het Warrior Won team heeft een uitstekende prestatie neergezet."

Richard Clarke, tacticus op Warrior Won, is viervoudig Olympiër voor Canada en winnaar van de Volvo Ocean Race: "Een race als de Caribbean 600 is kort maar gecompliceerd, het is kort genoeg dat je heel hard kunt pushen, maar je moet de vermoeidheid managen. Op een Warrior Won met een vaste kiel moet je zoveel mogelijk lichamen op de rail houden als je kunt. De basis is om de boot op maximale snelheid te houden met de juiste combinatie van zeilen omhoog. Als tactische race is de '600 een van de moeilijkste ter wereld omdat er zoveel eilanden zijn om te ronden en de tactiek varieert naar gelang het tijdstip van de dag. Voeg daar de wispelturige passaatwinden en buiige wolken aan toe en ik vergelijk het met tien ronden boksen, waar links en rechts en de combinaties maar op je af blijven komen. Soms moet je offensief of defensief spelen, want op elk moment kun je inparkeren, dus geen enkele voorsprong is veilig tot je finisht."

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: