J/80 Open Nederlands Kampioenschap 2022 nu open voor inschrijving

 J/80 Open Nederlands Kampioenschap

Van 1 tot en met 3 april 2022 organiseren de R&ZV Naarden en J80 Benelux het J/80 Open Nederlands Kampioenschap 2022 ("ONK") in het prachtige water van het Markermeer, nabij de haven van Naarden. Zeilers uit heel Europa zijn welkom.

Het ONK is terug in Naarden na uitstel en afgelasting in verband met COVID. De klasse verwacht ruim 25 boten en meer dan 100 zeilers uit heel Europa die op de uitdagende omstandigheden van het Markermeer gaan strijden om de titel.

De R&ZV Naarden was eerder gastheer van de J/80 Open Nederlandse Kampioenschappen vanuit Naarden op het Markermeer in 2019 en 2017. Voor het gastland zal het een ware strijd om de nationale eer worden, wetende dat de Belgen de zilveren medaille veiligstelden in 2019 J/80 Open Nederlands Kampioenschap die op dezelfde wateren werden gehouden.

Dat evenement werd gewonnen door de JSB van lokale Naardens Jorrit Beekman; het zilver ging naar de Belgische SeaYou2, gezeild door Winnie Berteloot; en het brons werd gepakt door voormalig J/80 Open Nederlands Kampioen, Nick Elsink's J'Zuster! Zal de geschiedenis zich weer herhalen? Of zullen de top, andere Nederlandse, Belgische, Duitse, Deense of Franse teams genoeg huiswerk hebben gedaan, hun snelheid en afstelling hebben verfijnd, om de teams van vorig jaar van het podium te verdringen? Het lijdt geen twijfel dat veel toonaangevende J/80 bemanningen die nu in de grote Frostbite Fleet (28 boten) racen, al hard aan dat idee werken!

Bernard Holsboer: "Als lid van de Regatta Commissie van de R&ZV Naarden en schipper op een J/80 wil ik u en uw leden graag aanmoedigen om deel te nemen aan de komende J/80 Open Nederlandse Kampioenschappen die van 1 april tot en met 3 april 2022 vanuit de Haven van Naarden op het Markermeer worden gehouden. Onze Club zet zich volledig in om deze regatta tot een succes te maken, vooral omdat het voor de Club een uniek evenement is, waarbij het grootste one design evenement van Nederland wordt gehouden."

Tijdens dit raceweekend kunt u niet alleen genieten van het zeilen op een prachtige baan, maar ook van een verscheidenheid aan sociale evenementen die aan wal worden georganiseerd, gesponsorde borrels, schippersdiner en muziek. Binnen de haven van Naarden zijn er voor u, uw bemanning en begeleiders uitstekende oplossingen om te verblijven, zoals waterlodges, kleine huisjes, camping en hotel in de buurt.

Ik wil ook graag mijn dank uitspreken aan de Benelux J/80 Klasse Associatie voor het wederom steunen van ons bod om deze kampioenschappen te organiseren. Evenzo wil ik de haven van

Haven van Naarden die ons hun volledige steun hebben gegeven en ons voorzien van alle nodige diensten om de vloot te water te laten en af te meren tijdens de kampioenschappen."

"Ik hoop van harte dat veel J/80 zeilers uit de hele wereld deelnemen aan dit fantastische evenement (een 'open' Nederlands J/80 Kampioenschap). Het is een prachtige plek om te zeilen en het eten, het bier, de ambiance, de gastvrijheid is ongeëvenaard", aldus Rene Kemps, voorzitter van de R&ZV Naarden.

Met de registratie op donderdagavond en vrijdagochtend vroeg, beginnen de wedstrijden op vrijdag 1 april met het doel om maar liefst twaalf races te varen voor zondag 3 april. Na afloop van de wedstrijden zal de Open Nederlands Kampioenschap titel worden uitgereikt, samen met trofeeën voor de beste bemanningen.

Voor meer 2022 J/80 Open Nederlands Kampioenschap zeilinformatie, bezoek de websites van J80.NL of RZVNaarden.nl. Voor inschrijving, ga naar: https://rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/frostbite-cup/inschrijfformulier/

foto: Twirre Boogaard

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: