Jonas Gerckens en Sophie Faguet trainen volop voor wereldkampioenschappen in september

Jonas Gerckens en Sophie Faguet trainen voor wereldkampioenschappen

Na zijn schitterende prestaties tijdens de Transat Jacques Vabre en zijn verkiezing tot ‘Sailor of The Year Man 2021’ tijdens de Belgische Sailing Awards, is Jonas Gerckens terug volop gestart met zijn trainingen. Samen met co-schipper Sophie Faguet (Red Dolphins) traint hij in Figaro3 onder het toeziend oog Bertrand Paceé en de Lorient Grand Large. 

Het doel van de Red Dolphins is de Euro in mei en de Wereldkampioenschappen in september. 

Dolfijn is sympathiek, zoals de Belgen
De naam "Red Dolphins" is als vanzelfsprekend gekomen. Hij is geïnspireerd door de Belgische traditie om een naam te kiezen waarbij ‘Red’ aan een dier wordt gekoppeld. De dolfijn is snel en snelheid is absoluut essentieel bij het offshore zeilen. Bovendien is de dolfijn is ook sympathiek naar het imago van de Belgen in de wereld. Maar... sympathiek niet hetzelfde als braaf! 

Jonas Gerckens: "We zijn er niet om de boeien op te halen! Bovendien is het ook een knipoog naar de dieren zelf. Ik kom ze vaak tegen op zee, en ze begeleiden me regelmatig tijdens mijn offshore-wedstrijden en trainingen.”

Filmfestival Into the Wild
De prestaties van Jonas zijn overigens niet onopgemerkt gebleven. Zijn wapenfeiten werden knap gedocumenteerd en je kan ze gaan bekijken tijdens het filmfestival INTO THE WILD op vrijdag 25 maart waar de film "Never Let Go #TJV2021" vertoond wordt op groot scherm. 

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: