Nacra 17 mixed zeilteam Laila & Bjarne met nieuwe sponsor in zee om hun ambities voor de OL Parijs 2024 na te streven

Nacra 17 mixed zeilteam Laila & Bjarne

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer zijn twee jonge talenten die heel gemotiveerd zijn om een medaille te halen in Parijs 2024. Inmiddels deel uit makend van TeamNL van het Watersportverbond, timmeren ze hard aan de weg. De komende jaren tot aan de Olympische Spelen van Parijs 2024 is Metis IT hun sponsorpartner en zal het bedrijf hen actief volgen en ondersteunen waar mogelijk.

Het bedrijf Metis IT, vertegenwoordigd door directeur Erwin Westein, zegt super trots te zijn dat zij Laila en Bjarne kunnen sponsoren en dat ze daarmee helpen hun droom te verwezenlijken. Zij zeilen in de mixed Nacra17 klasse. Deze spectaculaire boot maakt het een fascinerende en ook zeer technische en complexe klasse die ook nog eens gaaf is om te zien.

Waarom sponsoren?
Op de vraag waarom Metis IT jonge atleten sponsort, zegt Erwin Westein: “Wij vinden dat wij met onze kennis, kunde en dienstverlening mensen moeten ondersteunen. Inhoudelijk doen wij dit met IT-infrastructuren, vol met passie en deskundigheid. Vanuit dezelfde passie geloven wij erin om juist ook jonge talenten te ondersteunen om hun dromen te verwezenlijken. En als het dan ook nog eens een heel technisch sport is zijn we natuurlijk helemaal enthousiast. Tot aan de Olympische Spelen van 2022 in Bejing hebben we dit voor Kimberley Bos* gedaan. Nu stappen we weer vol enthousiast in een nieuw avontuur met Laila & Bjarne. Wij geloven in hun kunnen en denken dat zij minstens net zo succesvol kunnen worden als Kimberley.”

Over Laila
Laila, een 21-jarige gedreven Friezin uit Grou, is sinds haar jeugd bezeten van wedstrijdvaren. Ze is gestart in de Optimist, daarna heeft ze laser en nacra 15 gevaren, en sinds 2019 de Nacra 17. Laila heeft een duidelijk doel voor ogen: samen met haar zeilmaat Bjarne tot de beste van de wereld willen behoren. Laila is de stuurvrouw van de boot. Naast het zeilen heeft zij ook succesvol haar bachelor Integrale Veiligheidskunde afgerond.

Over Bjarne
Bjarne, een 19-jarige bachelor student Politicologie, is van jongs af aan gek op zeilen. Net als Laila ook gestart in de Optimist en daarna samen in de Nacra15 klasse successen geboekt. Bjarne is bemanning en staat zijn mannetje. Gezamenlijk heeft hij met Laila hetzelfde doel: “We willen tot de beste van de wereld horen en in Parijs een medaille halen.” Bjarne komt uit Giethoorn en studeert in Leiden aan de Rijks Universiteit Leiden.

Jaila en Bjarne

Over Nacra 17
De Nacra 17 is een catamaran van 17 voet (5,25 meter), en is bedoeld voor een bemanning van twee. Zowel aan de wind als voor de wind wordt met een dubbele trapeze gevaren. Kromme zwaarden zorgen voor stabiliteit en een opwaartse lift. In mei 2012 koos de ISAF de Nacra 17 uit als wedstrijdboot voor het onderdeel catamaran gemengd op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De duo's moeten bestaan uit één man en één vrouw.

Over Metis IT
Metis IT ontwerpt en realiseert IT-infrastructuur: de combinatie van server-, storage-, netwerk- & software-componenten waardoor applicaties optimaal functioneren. Metis IT is ervan overtuigd dat IT mensen moet ondersteunen: in hun hele leven, en vooral bij hun werk. Door onafhankelijk te adviseren, met passie te begeleiden en deskundig te ontwerpen én realiseren, zorgen wij voor de veilige, flexibele en effectieve IT-infrastructuur die dit mogelijk maakt. Metis IT heeft haar kantoor in Rotterdam.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: