Tryout RS Aero: ultralichte en gemakkelijk te hanteren eenmansboot

RS Aero: ultralicht en gemakkelijk te hanteren eenmansboot

 

De RS Aero is een ultralichte en gemakkelijk te hanteren eenmansboot. Technisch gezien is de boot een grote stap vooruit. Het is een ideaal bootje om voor je plezier te gaan zeilen of als wedstrijdboot. De RS verdeler Aquavitesse heeft op zaterdag 9 april van 13.00 uur tot 17.00 uur een tryout dag georganiseerd op het galgenweel bij de RYCB. 

Over de RS Aero
De RS Aero is de nieuwe standaard voor eenmans zeilen. De mast en giek zijn gemaakt van Carbon. De romp is een sandwichconstructie gemaakt uit een combinatie van carbon en Epoxy, hiermee is de RS Aero de lichtste boot in zijn soort. Met 30 kg rompgewicht is de boot zelfs lichter dan een Optimist. Het Tri-radiaal gesneden zeil wordt gehesen met 1 val en zorgt voor super vaareigenschappen bij licht weer en perfecte controle bij harde wind. De boot acceleratie bij een vlaag is fantastisch maar je moet wel aan boord blijven:

 

Drie Tuigages
De filosofie bij de ontwikkeling is altijd geweest om een ultra lichte, eenvoudige maar spectaculaire boot voor iedere zeiler te maken. Voor de Aero bestaan 4 (Dacron) zeilen: 5.2 m2, 6.2 m2, 7.4 m2 en 8.9 m2.  Op wedstrijden wordt de  “7”  veruit het meest gezeild. De vier zeilen zijn te gebruiken met dezelfde romp, giek en bovenmast. Alleen het onderste mastdeel dient vervangen te worden voor een ander zeil. Gecombineerd met de efficiënte bouw is het een betaalbare b0oot met doorgroei mogelijkheden en passend voor het hele gezin.

Kom hem proberen
Benieuwd om hem ook eens te proberen? Kom dan op zaterdag 9 april tussen 13.00uur en 17.00 uur naar de RYCB aan het Galgenweel. Inschrijven kan via deze link: https://bit.ly/rs-aero-tryout-2022

Technische gegevens
Ontwerper: Jo Richards / RS Sailing
Lengte: 4m
Breedte: 1.4m
Gewicht Romp: 30kg, vaarklaar: 44 kg!
Zeiloppervlakte: 5.2m2, 6.2m2, 7.4m2 en 8.9m2
Mast: 2-delig carbon fibre
Giek: Carbon fibre
Zwaard: Epoxy composite – foam kern
Roerblad: Epoxy composite – foam kern
Helmstok: Aluminium
Hangbanden: Gevoerd & verstelbaar
Portsmouth Yardstick 2019: 1136 (Aero 5), 1100 (Aero 6), 1065 (Aero 7) en 1014 (Aero 9)
SW 2018: 114 (Aero 5), 107 (Aero 7) en 101 (Aero 9)

Bron: rsaero.nl

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: