Barcelona wordt gastheer voor 37ste America's Cup in 2024

Barcelona wordt gastheer voor 37ste America's Cup in 2024

Emirates Team New Zealand en het Royal New Zealand Yacht Squadron zijn verheugd om Barcelona aan te kondigen als gastheer voor de 37ste America's Cup die in september en oktober van 2024 zal worden gehouden.

America's Cup verdediger Emirates Team New Zealand CEO Grant Dalton is verheugd om Barcelona aan te kondigen als de gastlocatie na een lang en competitief selectieproces "Barcelona is echt een van de meest erkende steden ter wereld, de mogelijkheid om daar het meest erkende zeilevenement ter wereld te organiseren is enorm opwindend. Als verdediger van de America's Cup hebben we altijd de verantwoordelijkheid gevoeld om het evenement, het publiek en de zeilsport te laten groeien op wereldwijde schaal en het organiseren van het evenement in een belangrijke stad als Barcelona zal ons zeker in staat stellen om het groeitraject op het wereldwijde sportpodium voort te zetten.”

Eerder deze week sprak Sir Ben Ainslie zijn twijfels uit over de mogelijkheid om de America's Cup in Jeddah, Saoedi-Arabië te laten plaatsvinden. Nu is de keuze dus gevallen op Barcelona. Barcelona, is één van de meest iconische en aantrekkelijkste steden ter wereld en wordt ook de eerste locatie waar zowel de Olympische Spelen als een America's Cup zal plaatsvinden. 

AC75's zullen racen binnen een paar honderd meter van het strand
Barcelona is ook een toonaangevende stad op het gebied van duurzaamheid en met ambities om Europa's digitale en tech-hoofdstad te worden. De aansluiting met de America's Cup is dus duidelijk. Er zijn bestaande faciliteiten van wereldklasse voor races, teambases, technische infrastructuur, superjachten en locaties voor het America's Cup evenementdorp om fans en media te herbergen, evenals een gemiddeld windbereik van 9-15 knopen tijdens de raceperiode in september en oktober. Dit alles maakt de stad volledig geschikt voor het doel.

Als we even vooruit denken naar de 37ste America's Cup en de AC75's die racen binnen een paar honderd meter van het strand van Barcelona, de waterkant en de zones van het wedstrijddorp, dan zal het evenement spectaculair zijn.

Een prachtige locatie voor de America's Cup races en de vrouwen- en jeugdregatta's
Als huidige houder en trustee van de America's Cup, kijkt het Royal New Zealand Yacht Squadron uit naar aanhoudend succes voor de Nieuw-Zeelandse zeilsport en groei van de America's Cup en verwelkomt de aankondiging van Barcelona als locatie voor de 37ste America's Cup wedstrijd. "Barcelona heeft een speciale plaats in de zeilgeschiedenis van Nieuw-Zeeland en we denken met trots terug aan het succes van ons zeilteam op de Olympische Spelen van 1992 en het behalen van vier medailles", aldus Commodore van het Royal New Zealand Yacht Squadron Aaron Young.

"Barcelona wordt een prachtige locatie voor de America's Cup races en de vrouwen- en jeugdregatta's, en we kijken ernaar uit om de America's Cup daar in 2024 te verdedigen terwijl we werken aan de promotie en groei van de zeilsport over de hele wereld. Er zijn ook aanzienlijke kansen voor onze Nieuw-Zeelandse maritieme industrie, handel en zeilers. Onze leden profiteren van exclusieve voordelen en reismogelijkheden naar Barcelona, en we verwachten een grote delegatie clubleden die ons team in 2024 zullen steunen".

INEOS Britannia en het Royal Yacht Squadron Ltd speelden een belangrijke rol
De Challenger of Record INEOS Britannia en het Royal Yacht Squadron Ltd, hebben een belangrijke rol gespeeld bij het leggen van de fundamenten voor de volgende editie van de oudste trofee in de internationale sport. INEOS Britannia Team Principal Sir Ben Ainslie zei: "We zijn erg blij dat de iconische stad Barcelona is uitgekozen om de 37e America's Cup te organiseren. De historische weergegevens voor Barcelona laten zien wat een fantastische zeillocatie het zal worden. De jachthaven en het racegebied in Barcelona zullen uitstekende faciliteiten aan wal bieden voor de concurrerende teams, naast een geweldig evenementendorp waar fans van de oudste internationale trofee van dit iconische sportevenement kunnen genieten.” 

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: