Uitreiking Speciale Awards 2021 bij de Noordzee Club

Double Handed Award 2021 met Team Sec Hayai

Op zaterdag 26 maart werden in het prachtige nieuwe clubhuis van Jachtclub Scheveningen de jaarlijkse Awards en de prijzen voor de Najaarscompetitie 2021 van de Noordzee Club uitgereikt. Ondanks de ‘voorbije’ coronaperiode was er gelukkig voldoende reden om te winnaars uit te nodigen en toe te juichen.

Double Handed Award 2021: Team Sec. Hayai (zie foto bovenaan)
De winnaar van de Double Handed Award 2021: Team ‘Sec. Hayai’, met Frans Budel en Ysbrand Endt. In opmaat tot de Globe 40 rond de wereld race, heeft dit team het afgelopen jaar meer dan eens van zich laten horen door deelname aan races waar menigeen van droomt: de Fastnet race, Normandy Channel Race en de Transat Jaques Vabre. Ze varen daarin met hun Class 40 tegen veel recentere en erg moderne Class 40’s. Gelukkig is er ook een vintage klassement en daarin wisten de heren telkens het erepodium te betreden!

Prins Hendrik der Nederlanden Beker: Lennard van Oeveren
Lennard van Oeveren wist in 2020 en 2021 het Wereldkampioenschap in de Swan 45 klasse te winnen. Al decennialang zeilt Lennard met zijn ‘Team Motions’ in de voorste gelederen mee en heeft daarmee vele zeilers (m/v) in de gelegenheid gesteld zich verder te ontwikkelen in het zeezeilen. Als blijk van waardering voor zijn inzet voor het Nederlandse zeilen, is de prijs van Verdienste dan ook terecht aan Lennard van Oeveren toegekend.

Prins Hendrik der Nederlanden Beker

Flipper Kast Trofee: Laura van Veen
Deze prijs - aangeboden door het Bestuur van de Noordzee Club als aanmoedigingsprijs voor jong talent - is gewonnen door Laura van Veen. Als talentvol zeilster stapte zij van de Laser Radiaal naar de grote boten en herontdekte zij haar passie voor de zeilsport. Sindsdien werd zij mede door de extra coaching vanuit Bouwe Bekking en Gerd-Jan Poortman een graag geziene versterking op menig bekend racejacht. Laura is iemand die zich blijft ontwikkelen en pakt iedere kans die langskomt. Om een goede reden kon ze de prijs niet in ontvangst nemen: al zeilende tussen Sint Maarten en Lissabon lag Scheveningen even niet op de route.

Laura Van Veen

Pechvogel Prijs: Wim van Slooten en Jochem Nonhebel
De prijs die waarschijnlijk ongewenst de hoogste investering heeft gevraagd, kwam toe aan Wim van Slooten en Jochem Nonhebel. Met hun ‘Firestorm’ braken zij in het voorjaar voor de kust van Scheveningen de mast. In allerijl werd een nieuwe tuigage georganiseerd en bereidde Wim en Jochem zich voor in een poging hoog te eindigen in de Fastnet Race. Met veel wind werd er gestart en nog voordat de Firestorm de Solent
achter zich had gelaten, verloor één van de deelnemers de controle over het schip verloor en voer bij de ‘Firestorm’ naar binnen waarmee de race voor Jochem en Wim over was. Hoeveel pech kan een team hebben?!

Pechvogelprijs

Winnaars Alternatieve ‘Vergulde Stoffer & Blik Competitie 2021’
De Noordzee Club nam, met het najaar van 2021 in zicht, de beslissing om de resterende events bijeen te vegen. Met een ‘Vergulde Stoffer & Blik’ als prijs in het vooruitzicht gesteld, zochten diverse teams elkaar op om tijdens o.a. gedurende de Lelystad Regatta en de Van Uden Reco Medemblik regatta tegen elkaar te gaan strijden.

In de ORC-4 klasse waren het de Nederlandse ORC-4 kampioenen ‘Team Furie’ van Ben Hoefsloot die de ‘Vergulde Stoffer & Blik Trofee’ in ontvangst namen. Helaas konden vanwege corona de winnaars in de ORC-2 (Team ‘Extra Djinn’ van Michel Dorsman) en ORC Double Handed (Abel Blaauw en Stephan van Denderen) hun wel verdiende ‘Vergulde Stoffer & Blik Trofee’ niet in Scheveningen in ontvangst komen nemen.

Vergulde Stoffer en Blik Trofee

Drie Spelden van Verdienste toegekend
Tijdens de ALV werden ter gelegenheid van het afscheid van de bestuursleden Dirk-Jan Zweers, Raymond Roesink en Erik van Vuuren onderscheiden met de Speld van Verdienste van de Noordzee Club.

Over de Noordzee Club
Al 75 jaar is de Noordzee Club dé vereniging die het wedstrijdzeilen op zee en open water bevordert. Voor de ORC, IRC en Doublehanded zeilers is de Noordzee Club klasse-organisatie én kenniscentrum. Met ruim 450 leden en (internationale) organisaties maakt De Noordzee Club zich sterk voor leuke, eerlijke en veilige wedstrijden met zoveel mogelijk deelnemers.

Tekst: Peter Tjalma
Foto's: Aly Anink

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: