Drimmelen sluit rockend winterseizoen af 

Drimmelen sluit rockend winterseizoen af 

Zondag 27 maart waren de finales in Drimmelen. De laatste winterwedstrijd kende echter weinig wind en ingekorte wedstrijdbanen. Het echte vuurwerk kwam pas na de wedstrijd tijdens het zeilfeest met een Amsterdamse rockband. 

In totaal kwamen 44 boten op het water en was het de drukste zeildag van de winterreeks. Uitgenodigd door het mooie weer wellicht, echter veel wind was er op sommigen delen van de Amer niet aanwezig. Toch werd het een leuke zeildag met veel zon en een spetterende afsluiter, met een geslaagd feest, dat volledig in de buitenlucht kon plaats vinden. 

De sportboten
De sportboten met gennaker voeren wederom een lang parcours. De Friends van Leo Middelkoop wist alweer te winnen, deze keer met een ruime voorsprong op de Splash Test. Na tijdscorrectie werd de Tantivity tweede. 

In de ORC was het de sterk revancherende Csi Rakker die als eerste bij de bovenboei aankwam gevolgd door de Slartibartfast en de halftonner Matchless. De Csi Rakker sloot de wedstrijd met ruime voorsprong af gevolgd door de Slartibartfast. Deze laatste boot van de familie Verhoef werd overigens overall eerste in deze klasse. 

De sportboten met spinnaker voeren twee wedstrijden. De Platu 25 van Koen de Nooijer wist twee keer line honours te winnen. Peter van Doornmalen met zijn bekende J/22 werd twee keer eerste in gecorrigeerde tijd.  

De Vrije Jongens Klasse
De meeste aandacht mag er echter zijn voor de Sw-klassen. Deze Vrije Jongens kwamen maar liefst met zeventien boten aan de start. Deze klasse bewijst dat veel zeilplezier gehaald kan worden met allerlei type jachten uit diverse bouwperioden en dat er toch sprake kan zijn van spannende wedstrijden. Waar vaart een Tirion 21 tegen een Saffier 650 of een Stringer 915 tegen een First 25.7? In Drimmelen dus. De Feeling 226 Tjoep wist deze keer te winnen van de First 18 Urgje. Het was dan ook de Optima 92 Bommelaar die de volledige serie overall over alle klassen won door zijn prestaties in de Vrije Jongens Klasse. Een mooie prestatie van Ben van Oorschot.

Johnny & the Gangsters of Love
Na de finish was het tijd voor het walgebeuren met de Dj’s van Global Nautique en een door de dagsponsor Huib Snoek gesponsorde rockband uit Amsterdam. Deze Johnny & the Gangsters of Love swingen bovenop hun eigen meegebrachte Amerikaanse slee (auto). De basgitarist staat op de laadklep en de leadzanger op de motorkap. De Drummer er tussenin. De sfeer zat er goed in door de bekende rocknummers die gespeeld werden.  Dat mocht ook wel, de organisatie en een hele lijst met vrijwilligers hebben ondanks covid-19 wederom een goed seizoen neergezet ten gunste van de zeilers in Brabant en omgeving. Een dikke pluim waard. 

Hans Horrevoets Memorial Race gaat stoppen
Vermeldenswaardig is het gegeven dat de periodiek gevaren Hans Horrevoets Memorial Race gaat stoppen om moverende redenen. Kees Horrevoets heeft de gelden die overgebleven zijn vanuit de stichting gedoneerd aan de vereniging om een jeugdboot te kunnen kopen. Een respectabel moment voor de nauw betrokkenen bij de vereniging en de familie Horrevoets. Bij velen zal Hans Horrevoets symbolisch aanwezig blijven in een gedeelde zeilhistorie en nagedachtenis. Fysiek zal hij ook voortbestaan doordat de jeugdboot de naam Hans Horrevoets zal mogen dragen. Een mooi gebaar, passend bij de lichte en rustige bries in de Biesbosch op deze zondag 27 maart 2022.

EINDSTANDEN 

Overall alle klassen (WSV Biesbosch wisseltrofee) 

1.Ben van Oorschot – Bommelaar – Optima 92 

Sport Gennaker 

1.Leo Middelkoop – Friends – Cork 1720
2. Stefan Kruiswijk – Splash Test – Vork 1720 
3. Geert Middel – Tantivy – Bull 7000 

Sport Spinnaker 

1.Peter van Doornmalen – J/22 – Beelenkamp Ontwerpers 
2. Roel van Rijckevorsel – JOD 24 – Blue Bird 
3. Toon Keijzer – J/22 – All thet Jazz 

ORC 

1.Cees Verhoef – Slartibartfast – Winner 1010 
2.Cees Verwijmeren – Farouche – Sun Fast 32DK 
3. Harold Wijgers – Due – First 31.7 

VJ1 

1.Ben van Oorschot – Bommelaar – Optima 92 
2.Bert van der Hoeff – Maggie – H-boot 
3. Jan Broeken – Anne – Dehler 28 

VJ2 

1.Wim Janssen – Tjoep – feeling 226 
2.Olav Cox – Urgje – Fist 18 
3.Carel de Laat – Jutjar – Oceanis 300 

Tekst: Theo Bakker 
Foto: Frits Onvlee 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: