11 Belgische zeilers aan de start van de Trofeo Princesa Sofia

Trofeo Princesa Sofia

De “51ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten.
Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de gezondheidssituatie in de wereld, is de wedstrijd terug. 

De races voor onze atleten gaan van start op maandag 4 april en zaterdag 9 april worden de medailleraces gevaren, waarna we de winnaars kennen. Dit jaar komen er meer dan 700 zeilers uit een 50-tal verschillende landen aan de start van de Trofeo Princesa Sofia.
 
In dit persbericht kan u een overzicht vinden van de deelnemende WWSV atleten met links naar o.a. de deelnemers, resultaten, sociale media, foto’s … en onze Topsportwebsite.
 
De deelnemende atleten:

  • Emma Plasschaert en Eline Verstraelen strijden in de ILCA 6 met 95 zeilsters om de medailles.
  • William De Smet komt in actie in de ILCA 7. Met Wannes Van Laer (FFYB) en 174 andere deelnemers is een sterk deelnemersveld verzekerd.
  • Arthur De Jonghe en Jan Heuninck nemen deel in de 49er. In deze snelle klasse strijden 77 Teams voor de overwinning. Ook Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers (FFYB) zullen hier aan deelnemen. 
  • Bij de dames, de 49er FX, start het team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts. Zij nemen het op tegen 57 andere teams.  
  • Thomas Broucke start in de iQFOIL, waar hij het opneemt tegen 96 andere windsurfers. 

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: