Europees kampioenschap IRC als onderdeel van Breskens Sailing weekend: inschrijvingen geopend

Breskens Sailing weekend

Van 24 tot 28 augustus wordt het Europees kampioenschap IRC verzeild als onderdeel van Damen Breskens Sailing. Naast de IRC vloot is er natuurlijk ook weer een baan voor de CR en double-handed zeilers, die varen op de gebruikelijke vrijdag zaterdag en zondag hetzelfde weekend

De wedstijdbanen voor de IRC klassen zullen bestaan uit windward/leeward races en coastals rond de bestaande betonning zodanig dat er een zo gevarieerd mogelijk wedstrijdprogramma wordt opgezet. Stroming speelt op het vaarwater een grote rol dus de navigators aan boord kunnen ook aan de bak.

CR en Double-Handed  klassen varen  wedstrijden rond bestaande betonning met mogelijk een speciaal uitgelegd eerste merkteken.

Breskens Sailing weekend

s’ Avonds wordt er weer gezorgd voor de nodige entertainment voor de zeilers.

De lokale organisatie werkt nauw samen met IRCrating- RORC en UNCL en  de Nederlandse en Belgische klassenorganisaties, Noordzeeclub en WSVW. De wedstrijden zijn ook onderdeel van het ONZK en de verbondsbezem competitie.

Notice of Race

De Notice of Race en de inschrijvingsmodule kunnen gevonden worden via www.breskenssailing.nl of direct via www.manage2sail.com Er is een “Early Bird discount” van toepassing voor inschrijvingen voor 30 juni.

Let op, er is een aparte notice of race voor de IRC deelnemers en een voor de CR en double-handed deelnemers

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: