Organisatie Ronde om Texel op koers voor de 43ste editie

Ronde om Texel

In aanloop naar de 43ste editie van de Ronde om Texel, op zaterdag 18 juni 2022, zijn afgelopen maand Dorian van Rijsselberghe en Emmeke Ran samen met Niel van Hoff toegetreden tot het bestuur van de Ronde om Texel. Voorzitter Jan Schouwstra is verheugd met de verse krachten die vanuit hun eigen expertise de Ronde zullen verrijken en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende en volgende edities. 

Toen begin dit jaar de Ronde om Texel op de stoep stond met de vraag om toe te treden tot het bestuur kende Dorian van Rijsselberghe, kind van het eiland en tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen weinig tot geen twijfel. 

Die ene zaterdag in juni
Van Rijsselberghe: "Sinds ik mij kan herinneren speelt die ene zaterdag in juni een belangrijke rol in mijn leven. Waar ik de afgelopen jaren ook was om te windsurfen, altijd zorgde ik ervoor dat ik op tijd thuis was voor het Rondje. Niets mooiers en simpelers dan het eiland rechts houden en gas geven."

Binnen het bestuur zal Van Rijsselberghe de portefeuille sport op zich nemen. Van Rijsselberghe: "Door de pandemie hebben we helaas twee jaar niet kunnen varen. Dit jaar gaan we voor de 43e keer rond het eiland. Op de catamarans, op de windsurfplank gewoon door het water of foilend over het water: ik heb het allemaal gedaan en ik blijf het ook doen. Niet mooiers dan meevaren als je het mij vraagt. Je gaat mij dan voorlopig ook nog niet op een startschip zien als wedstrijdleider maar aan de voorkant denk en werk ik graag mee vanuit mijn ervaring."

Schouwstra blij met Texelse versterking bestuur
Naast Dorian van Rijsselberghe zitten sinds kort ook Niel van Hoff en de Texelse Emmeke Ran in het bestuur. Samen met Schouwstra, en de eind vorig jaar tot het bestuur toegetreden Tom de Lugt, vormen zij het vijfkoppige bestuur van de Ronde om Texel. 

Schouwstra: "Met Dorian hebben we naast een kundig bestuurslid natuurlijk ook een prachtig boegbeeld aan boord gehaald op weg naar de 45e editie van de Ronde in 2024. Maar ik ben net zo blij met de toetreding van Tom de Lugt als financiële man, Emmeke Ran die op de achtergrond in verschillende functies al jaren een belangrijke rol heeft in de organisatie van het evenement en Niel van Hoff."

Schouwstra vervolgt: "Als bestuur bestaan we net als de hele Ronde om vrijwilligers. Daar zit een natuurlijk verloop in en dat is ook helemaal niet erg. Met het vertrek van Robert Lelieveld, Menno Vercouteren en Netty Driehuis hebben we deze winter afscheid genomen van drie trouwe krachten die zich jarenlang hebben ingezet voor de Ronde. Hetgeen wij ze met zijn allen onwijs dankbaar voor zijn. Tegelijkertijd denk ik dat we met het nieuwe bestuur, dat met Tom, Emmeke, Dorian en mijzelf uit maar liefst vier Texelaars bestaat, klaar zijn voor de toekomst." 

Toekomst
Het nieuwe bestuur heeft zichzelf als doel gesteld om van de 43ste editie op zaterdag 18 juni aanstaande een daverend succes te maken van. Voorzitter Schouwstra: "Het strand bij Paal17 moet van donderdag 16 t/m zaterdag 18 juni weer echt 'the place to be' zijn voor de watersportliefhebber en de Texelaar. Maar dat kunnen we als bestuur niet alleen. Daar hebben we onze ruim 300 vrijwilligers onwijs hard bij nodig, net als het Texelse bedrijfsleven!"

Van Rijsselberghe vult Schouwstra aan: "Voor de zeilers en surfers die mee willen varen, de inschrijving gaat op 15 maart open! En net als bij de laatste editie in 2019 zullen we er onder de naam WAVES Festival voor zorgen dat het ook op de kant weer een spektakel wordt met verschillende clinics, live muziek en natuurlijk iedere avond een goed feest."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: