12e Waterland Sponsorcup voor Sailwise in Monnickendam levert 17.540 euro op

Waterland Sponsorcup

We konden weer: na twee jaar evenement stop door de corona situatie,  organiseerde Waterland voor de 12e keer de Sailwise Sponsor Cup. Op woensdag 20 april verzamelden de teams van 11 boten zich in de zeilschool op Jachthaven Waterland voor koffie en palaver met de briefing voor de deelnemers.

Het wedstrijddeel stond onder leiding van Arjen Wildeboer die voor deze dag 3  wedstrijden had gepland: 2 maal een korte baan en daarna een long-distance.

De weersvoorspelling was geweldig: zon en wind uit Noord-Oost, dus de zeilers waren bepakt met zonnebril, zonnebrand en caps. Na het inschepen met een korte uitleg van de boot voorzien van eten en drinken, plus het benodigde enthousiasme zette men vaart richting Volendam. Als startschip fungeerde de Knorhaan van Gijs Witteman.

Tegen 15.30 uur waren alle schepen weer terug in de jachthaven; de schepen zonder averij, alle zeilers met een voldane lach op het gezicht: de zeilcondities waren super! Op het terras van restaurant JOON werden de deelnemers met een drankje en hapje ontvangen en werd er nog gezellig nagekaart over de races.

Tijdens deze nazit werden aan drie bedrijven door kunstenares Jantiene Kroeze gesponserde Sailwise voetjes uitgereikt als waardering voor 10x deelname Sailwise Cup: Multimetaal, C&M Laboursupply en ingenieursbureau Mol! De échte winnaar van de dag was Sailwise: deze Sailwise Cup heeft maar liefst € 17.540  opgebracht. Renske Rietbergen, directeur van Sailwise, gaf een toelichting aan de deelnemers over de bestemming van deze prachtige opbrengst: door deze bijdrage kan bij het Sailwise eiland Robinson Crusoë in Loosdrecht onder meer een nieuwe elektro motor voor de rolstoelboot worden gerealiseerd.

De winnaar van de Sailwise Cup 2022 was het team “ingenieursbureau Mol” uit Wateringen, op de voet gevolgd door het team van “Marin.nl” en “Hienfeld.nl”.

Waterland Sponsorcup

De opbrengst van deze Sailwise Cup kon worden gerealiseerd dankzij: Hienfeld.nl, MultiMetaal, Rotary Monnickendam, Sunforce, ingenieursburo Mol, Restaurant JOON, C&MLabourSupply , Waterland Yacht Charter, , Gemeente Waterland, Marin.nl,  Mastboom Coaching, Team Aarts, Gerlsma, Muijsers, v.Unik, Roos, Boon en de Jong, Autobedrijf Mouris, Villa Vormgeving en Waterland Monnickendam

Sponsorcup
Voor de niet ingewijden: de Sailwise Cup is een door Waterland vanuit Monnickendam  georganiseerde sponsorwedstijd ten bate van Sailwise. (Gehandicaptensport Watersport Nederland)

Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. Bedrijven en organisaties huren een boot en voor deze wedstrijd bij Waterland en brengen middels dit inschrijfgeld een bedrag bijeen voor deze doelgroep “Het was een super geslaagde dag”, vertelt Nienke Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren dit jaar 79 deelnemers op elf boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: vijf deelnemers hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.” 

Over SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De drie accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen op de catamaran Beatrix en vanuit It Sylhûs. Meer informatie op www.sailwise.nl.

Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al ruim een kwart eeuw een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit Jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 38 voet) en X-Yachts (34 tot 37 voet). Voor dagverhuur en abonnementhuur  zijn er een Fox-22 en J/80 beschikbaar. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend.

Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hierin is ook Waterland Yacht Service (tuigerij en bootonderhoud) en Jachthaven Waterland ondergebracht. Jachthaven Waterland is als haven koploper in de Blauwe Vlag, heeft weer de groene Wimpel 2022 behaald en beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een (CO2 neutraal) toiletgebouw, afvaleiland, picknickplaatsen, een speeltuin, goed werkende wifi en een 15 tons kraan en mogelijkheden voor winterberging. Meer informatie op www.waterlandyacht.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: