ORC Rating Certificaten 2022 online - IRC Rating 2022 certificaten hebben vertraging

orc international certificate

Het Nederlandse Watersportverbond laat ons met trots weten dat de technische commissie een grote inspanning heeft geleverd om de wijzigingen in het ORC VPP (rating formule) in de individuele certificaten van de ORC boten op tijd toe te passen. Per 1 april zijn alle ORC certificaten van 2022 beschikbaar via ORC.org - Sailor Services (link onderaan).

Dit jaar ontvangen de booteigenaren die hun ORC meetbrief via het Watersportverbond een mail met rechtstreeks link naar hun certificaat. De ORC certificaten worden dus niet meer toegestuurd met de post. Het moet gezegd zijn dat het de verantwoordelijkheid is van de eigenaars om de online versie te controleren en zorg te dragen voor het zeilen van de boot conform de op het certificaat vermelde configuratie.

https://www.orc.org/

IRC Rating certificaten 2022

Ook de RORC, de uitgevende instantie van de IRC Certificaten in Nederland, is druk om de certificaten uit te geven. Een aantal Nederlandse eigenaren heeft het certificaat al mogen ontvangen een aantal nog niet.

Voor het verkrijgen van een IRC Certificaat is, naast betaling van de betreffende factuur, het inleveren van een correct ingevuld IRC Reval(idation) formulier noodzakelijk.

Heb je al wel betaald, maar nog geen formulier ingestuurd dan kan je contact opnemen via wedstrijdsport@watersportverbond.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: