Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht: wedstrijdprogramma van 2022

Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht

De afgelopen twee jaar lagen de activiteiten van Neerlands grootste watersportvereniging wel niet geheel stil, maar de KWVL draaide wat haar activiteiten en de wedstrijden betreft op minder dan halve kracht. De coronacrisis lijkt gelukkig achter ons te liggen en het komende seizoen ziet er veelbelovend uit. Het seizoen is goed van start gegaan met de traditionele Internationale Easter Regatta. Ook wat betreft de verdere activiteiten van de Vereeniging in Loosdrecht belooft het een bijzonder jaar te worden.

Niet alleen wordt dit jaar het 22ste Lustrum gevierd maar dit voorjaar wordt de uitbreiding van het KWVL-complex, de nieuwbouw, in gebruik genomen. Naast de sociëteit verrijst een splinternieuw gebouw. Deze uitbreiding is bedoeld de wedstrijdzeilers en roeiers nog beter te faciliteren. Het bevat ruimere en betere kleedkamers, instructieruimten en een compleet ingericht fitnessruimte.

Het wedstrijdprogramma ziet er dit jaar veelbelovend uit. De koninginnen onder de zeilboten, de regenboog, zullen hier maar liefst twee weekenden bij ons te gast zijn. Eén keer voor het sprintkampioenschap van Nederland maar ook voor het traditionele Regenboog Pinksterevent. De Pampussen zullen dit jaar ook weer op de Loosdrechtse plassen hun NK varen.

Hoewel niet op Loosdrecht gehouden maar in Scheveningen, speelt de KWVL bij het WK Jeugd, toch in de wedstrijdleiding een belangrijke rol. Daarbij zullen een aantal KWVL leden aan dit WK deelnemen.

Het wedstrijdprogramma van 2022 ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

 • 14-15 mei NK Sprint Regenbogen
 • 21 mei Motketel cup (traditionele open jachten)
 • 4-6 juni Pinksterevent Regenbogen
 • 11-12 juni Holland Weekend
 • 9-15 juli Jeugd WK Scheveningen
 • 15-19 juli Pampus Easy Week
 • 1-6 september NK Pampus
 • 23-25 september Star District Championship
 • 1-2 oktober Houtskool Cup
 • 15-16 oktober NK Sprint Laser
 • 22-23 oktober Coen Gülcher Memorial

Meer info op https://www.kwvl.nl/

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: