Homanit wint als amateurteam in Melges 32 klasse

Homanit-team in actie

Op 5,6 en 7 mei werd in Porto San Giorgio, Italië, het eerste evenement van de Melges 32 World Series gezeild. Een bijzondere klasse waar de amateurs het kunnen opnemen tegen de professionals. Aan de start verscheen, voor het derde jaar op rij, het amateurteam Homanit 

Het Homanit team heeft aan boord zes Duitsers, één Nederlander (Bouwe van der Weiden) en één Belg (Cedric Willekens). Het is een team dat samengesteld is uit jonge talentvolle zeilers die zichzelf willen bewijzen in de wereld van professionele zeilers.

Vechtende positie met erg lichtweer condities
Het evenement begon met erg licht weer en drie spannende wedstrijden. Helaas was van de lijn afkomen steeds moeilijk voor het team waardoor ze zichzelf bij de bovenboei steeds in een terug vechtende positie vonden. Gelukkig lukte dit ook steeds waardoor ze een mooie 3-2-2 achter hun naam konden zetten en zo tweede in het overall klassement en eerst bij de amateurs staan.

Tweede dag: super spectaculaire, maar ook lastige condities
Tijdens de tweede dag passeerde er een groot front dat zorgde voor een erg verwarde zee en wind die aantrok van 8 tot 20 knopen. Super spectaculaire, maar ook lastige condities om deze boten te varen. Starten was echter nog steeds moeilijk maar de bootsnelheid was er zeker wel! Hiermee wist het Homanit team nog eens drie keer een tweede plek op het scorebord te zetten, terwijl de competitie het lastig had om de consistentie te bewaren. Zo kwam het team aan de leiding en was het evenement al virtueel gewonnen indien er maar één wedstrijd gevaren zou worden!

Bijzondere laatste dag
Op de laatste dag, was het lang afwachten of er überhaupt gevaren zou worden. Er was weinig en erg variabele wind voorspeld. Om 14.00 uur kwam dan de uiteindelijke beslissing om niet te varen en zo was het eerste evenement voor het team meteen een groot succes!

Cedric Willekens: “Het is erg bijzonder om het als amateurteam op te nemen tegen profs, waaronder oud Americas Cup, TP52 en rond de wereld zeilers. Ze verslaan is dan nog een ander verhaal! De verwachtingen binnen het team zijn meteen hooggespannen en alle neuzen staan in de richting het volgende doel: het winnen van het WK in september.”

Bron: Cedric Willekens

Alle uitslagen vind je hier

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: