NK Sprint Regenbogen, de koninginnen gaan weer sprinten

NK Sprint Regenbogen

Aanstaande weekend (14 & 15 mei) organiseert de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’) onder auspiciën van de Klasse organisatie het Nederlands kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

De Regenboog is een drie-mans kielboot en de oudste nationale eenheidsklasse in Nederland. De eerste ‘boog’ werd in 1917 gebouwd. Met totaal 70m2 zeil en een lengte van 8 meter is het een majestueus schip en wordt daarom wel de koningin onder de zeilboten genoemd.

Dit jaar zal op Loosdrecht bij de KWVL voor de tweede keer het sprintkampioenschap voor de Regenbogen gevaren worden. Sprintkampioenschap wil zeggen dat de wedstrijden gevaren worden over korte (sprint) banen. Zaterdag en zondagmorgen zal in twee groepen ongeveer 18 wedstrijden van maximaal 18 minuten gevaren worden om uit te maken elke welke 10 boten zondagmiddag de finale gaan varen. Na de finale zal de Grand Finale plaatsvinden waarin 3 boten nogmaals tegen elkaar varen om uiteindelijk zo te beslissen wie de Nederlands Sprintkampioen 2022 in de Regenboog zal zijn.

Zaterdag en zondag zal het eerste startsein om 10.00 uur worden gegeven. Rond 16.00 uur op zondag zal de nieuwe Nederlandse sprintkampioen in de Regenbogen bekend zijn.

Na de wedstrijden zullen wij u zondagavond voorzien van een verslag met foto’s

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: