Ibiza vibe & steigerrosé: de nieuwe koers van de Flevorace

de nieuwe koers van de Flevorace

De Koninklijke Nederlandse Zeil & Roeivereniging, sinds 1939 organisator van de legendarische Flevorace, gooit het dit jaar over een compleet andere boeg. Niet alleen wordt het evenement met een dag ingekort, maar voor het eerst in haar 83-jarige geschiedenis zal de race niet eind augustus, maar half juni gevaren worden. Om te vieren dat de KNZ&RV dit jaar 175 jaar bestaat, krijgt het evenement bovendien een extra feestelijk tintje.

“De Flevorace is altijd de parel van de Koninklijke geweest, het is één van de belangrijkste evenementen die we organiseren. En één van de weinige zeilwedstrijden in Nederland waar zowel klassieke als moderne scherpjachten én platbodems aan deelnemen, en dat geeft altijd een hele unieke sfeer zowel op het water als aan wal. En dit is waar we met de Flevo weer weer naartoe willen!” aldus Rob Schutte, voorzitter van de zeilwedstrijdcommissie van de KNZ&RV.

“Zoals wellicht bekend hebben we de Flevorace de afgelopen twee edities helaas moeten annuleren. Erg jammer natuurlijk, maar deze periode heeft ons wel de tijd gegeven om weer eens met frisse blik naar het evenement te kijken en na te denken over de toekomst. De uitkomst is dat de Flevorace een compleet nieuwe koers gaat varen. Om die unieke sfeer van vroeger weer terug te krijgen, gaan we de Flevo meer neerzetten als een familie & vriendenregatta. Dus het accent niet alleen gericht op prestatie maar ook op het varen met vrienden, met daarbij een heel gaaf après-sail programma. Daarnaast willen we ook jongere deelnemers aantrekken én we willen meer vrouwen op het water!”

Om dat te bereiken worden er een aantal grootscheepse veranderingen doorgevoerd: omdat eind augustus voor veel mensen niet goed uitkomt qua zomervakantie is besloten om de Flevorace naar het weekend van 18 & 19 juni te verplaatsen. Ook wordt het evenement, dat vanuit de Buyshaven in Enkhuizen op het wiervrije IJsselmeer gevaren wordt, met een dag ingekort.

“En hiermee gaan we weer back to the roots, want de Flevo is in 1939 ooit begonnen als een tweedaagse wedstrijd”, aldus Schutte. "Mensen hoeven geen dag vrij meer te nemen, dus wordt het makkelijker om - met al die bomvolle agenda’s - deel te nemen. Bijkomstig voordeel is dat het inschrijfgeld hierdoor lager wordt. Om het nóg aantrekkelijker te maken voor jongerenteams krijgen zij ook nog ’ns een fikse korting. Bovendien is er dit jaar een SW klasse, dus schepen zonder ORC meetbrief kunnen zonder probleem meedoen.”

Om te vieren dat de KNZ&RV dit jaar 175 jaar bestaat, krijgt het evenement een feestelijk tintje: Een tweedaagse Flevorace op 18 & 19 juni met Ibiza vibe met steigerrosé. Een game changer in zeilwedstrijdland! De inschrijving voor deze Flevorace nieuwe stijl is vanaf deze week geopend voor ORC 1, 2 en 3, V/VA en VB, Double Handed, SW, KSJ en Draken.

Voor inschrijven, meer informatie en het laatste nieuws: www.flevorace.nl en www.facebook.com/ FlevoRace

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: