Decathlon Dover Strait Race: pittige tocht naar Ramsgate

ONZK Decathlon Oostende Ramsgate Race

Hemelvaartsdag, dan wordt er naar Engeland gevaren. In wedstrijdverband kon dat dit jaar onder andere met de ONZK: de Decathlon Dover Strait Race. Net iets meer dan 35 schepen hadden zich ingeschreven en bij de briefing op donderdagochtend was al duidelijk dat het best eens een pittige tocht zou kunnen worden. Wind tegen, stroom tegen en bij de start al 17 knopen wind: de ongereefden waren op de vingers van één hand te tellen. 

IRC 1 en CR 1 en 2 moesten een baan varen, alle andere klassen hadden een ‘free run’ naar Ramsgate. 

Schrijfster dezes zeilde CR 1: net geen 60 mijl volgens de beschrijving. Dat werden er dankzij wind tegen bijna 85 mijl. Geef er nog een beetje stroom tegen bij en door het water zitten er dan eenmaal in Ramsgate gewoon dik 103 mijl op de teller. 

Het voorspelde viesje na 14 uur met een knoop of 20, werd een serieus vies: de 20 werd 25, 30 schoot zelfs uit naar 35. Van een ‘snel overtrekkend viesje’ was ook geen sprake: dit hield een paar uur aan. 

Uiteindelijk liggen er in Ramsgate ongeveer de helft van de inschrijvers. Exacte getallen via hun site.

Decathlon Oostende Ramsgate start

Decathlon Oostende Ramsgate start

Decathlon Oostende Ramsgate

Decathlon Oostende Ramsgate

Decathlon Oostende Ramsgate

Decathlon Oostende Ramsgate

Decathlon Oostende Ramsgate

Decathlon Oostende Ramsgate

Tekst: Jet Idskes
Foto voorpagina: Georges Janssens
Foto's artikel: Liesbeth Piccart

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: