VIDEO: Volg binnenkort The Tall Ships Races vanop de Morgenster met Sveva en Tabitha

Sveva en Thabita voor de Morgenster

Mogen we jullie alvast voorstellen aan Sveva en Tabitha, twee jonge, enthousiaste veulens gebeten door het zeilvirus en met veel goesting om hun ervaringen met ons te delen. Zij gaan voor ons de Tall Ships Races volgen vanop de Morgenster vanwaar zij als beginnende zeilers verslag zullen uitbrengen over hun ervaringen. 

Sveva en Tabitha vertrekken op 25 juli in Antwerpen en zetten dan koers naar Aalborg in Denemarken. (Lees verder onder de video)

 

Op donderdag 26 mei kwam de Morgenster naar Antwerpen. Onze geestdriftige dames gingen kijken en stellen zich voor:

“Hallo iedereen! Wij zijn Tabitha en Sveva en deze zomer gaan wij op zeilavontuur met de Tall Ships Races. Vandaag, 26 mei, kwam de Morgenster naar Antwerpen. Wij gingen al eens een kijkje nemen om ons voor te bereiden en om het schip te leren kennen. Er stond al dadelijk een bootcamp op het programma waar we alvast leerden om de belangrijkste knopen te leggen. We leerden ook over de verschillende zeilen en het leven aan boord. Deze infodag zorgde er in ieder geval voor dat onze zeilkriebels geactiveerd werden. We kijken ongeduldig uit naar het vervolg”

Over de Tall Ships Races

Aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS meren van 22 tot en met 25 juli 43 Tall Ships aan. Het is al de zevende keer dat de stad deze indrukwekkende schepen mag verwelkomen. The Tall Ships Races bestaan uit 2 races, een eerste race van Esbjerg in Denemarken naar Harlingen in Nederland, waarna ze van Harlingen doorvaren naar Antwerpen. De tweede race vertrekt op 25 juli in Antwerpen en zet koers naar Aalborg in Denemarken.

De Races draaien erom jongeren, tijdens de wedstrijd een ongelofelijke ervaring te laten opdoen. Ze leren alles over het reilen en zeilen op een schip en steken zelf de handen uit de mouwen. Bovendien krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen en competenties aan te scherpen die ze in het dagelijkse leven, op school en later in hun job kunnen gebruiken. Zo leren ze onder meer samenwerken in teamverband, uitdagingen probleemoplossend aanpakken en verantwoordelijkheid opnemen.

De trainees zullen meevaren tijdens één van de twee etappes, van Harlingen naar Antwerpen of van Antwerpen naar Aalborg.

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: