Ramsgate-Oostende: Een tocht uit het boekje! 

Ramsgate-Oostende: Een tocht uit het boekje! 

Zo tegenstroom en tegenwind de heenweg op Hemelvaartsdag was, zo bezeild en met wat stroom dwars, soms in de kont, maar in ieder geval niet tégen, was de terugrace op zaterdag. 

Vier schepen die op de barre heenweg een tussenstop in Frankrijk hadden gemaakt, waren vrijdag alsnog aangesloten in Ramsgate en zo ging er toch een fijn veld van start zaterdagochtend. Baan 1 voor de starters van 7.30 uur (UK tijd), baan 4 voor de 7.45 uur groep. Onder een stralende zon (in good old England, wie had dat verwacht?) ging het fotowaardig van start. De eerste groep had wat langere ruime rakken, de tweede groep moest het met één rakje van nog geen zes mijl met de gekleurde lappen doen. Verder was het hoog aan de wind of met een klein knikje in de schoot terug naar Oostende, waar iedereen zo tegen zessen wel weer tegen de kant lag. Een tocht uit het boekje! 

Resultaten vind je hier.

Tekst en beelden: Jet Idskes

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: