Conde de Godó Sailing Trophy: Belgen en Nederlander alweer op het podium in Barcelona

Team Diabolic

Meer dan 60 boten, met zowel professionele als amateurbemanningen, ontmoetten elkaar afgelopen weekend op de prachtige regatta-baan van Barcelona en in de gastvrije faciliteiten van de Real Club Náutico de Barcelona. Deden mee: twee Belgen en een Hollander zijnde, Diabolic (Glenn De Brouwer), Saiola 10 (Wim Vandesande) en Yellow Rose (Marten Jan Ringers).

De ORC-klasse speelt opnieuw de hoofdrol in deze Conde de Godó Sailing Trophy. De vloot werd verdeeld in de vijf groepen zoals voorzien in de Notice of Race. 

Hieronder een verslag uit de kuip van Glenn De Brouwer die tweede werd in zijn klasse. Marten Jan Ringers won met de Yellow Rose en gelukkig stond er toch ook nog een Spanjaard op het podium met een derde plaats.

Glenn De Brouwer: “Het was weer een top evenement van de Real Club Náutico de Barcelona die we dit jaar ter voorbereiding op WK Double Handed van volgend jaar gevaren hebben. De Conde de Godo is echt een topwedstrijd in Barcelona en dit jaar is het de 49ste editie.

Voor ons stonden er twee manches op het menu , 1 long distance en 1 korte wedstrijd. De lange was naar de vuurtoren  FAR TORROSA  en terug , 150 nm

Er was zware wind voorspeld daar en die hebben we ook gehad. We hebben Tortosa gerond met 31 kn wind. Ervoor en erna werd de wind variabel van 0 tot 13 kn. Wij hebben dus ook een paar keer stilgelegen.

Uiteindelijk werden we vierde in de lange baan, die Hollander met zijn X35 (nvdr Yellow Rose) werd eerste. Vandaag stond de korte baan op het programma. Er stond een comfortabele 12 kn wind, bij een temperatuur van 28°C . Wij werden ditmaal eerste terwijl Yellow Rose derde werd. 

We hebben onze peren gezien maar ook erg leuke wedstrijden gevaren. en nu ga ik van mijn rum drinken. Scol!

We hebben onze pere gezien

Bron en foto's: Glenn De Brouwer

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: