DECATHLON Dover Strait Race: Acht verleidingen en één drempelverlager

Zarafa ONZK 2019

De DECATHLON DOVER STRAIT RACES zijn niet alleen de eerste zeilwedstrijden van het Open Noordzee Kampioenschap. De zeilers kunnen weer in vloot naar Engeland racen. Het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) start dit jaar met de Dover Strait race: Oostende, Ramsgate – Oostende. De twee trajecten tellen apart voor het algemeen klassement. Men kan deelnemen met jachten in de IRC en de CR formule, maar voor het eerst ook met multihulls: catamarans of trimarans. In de trend van het wedstrijdzeilen past ook de rangschikking voor tweekoppige bemanningen.

De verleidingen van de Dover Strait Race

 • Gevarieerde deelnamemogelijkheden in een bredere gamma aan boten en bemanningen
 • Vrouwen en jongeren aan boord worden aangemoedigd
 • De Noordzee overzeilen spreekt tot de verbeelding: een parcours tussen de boeien, bakens en zandbanken, spelen met wind en getijden. En de klippen zien opduiken uit zee.
 • De formule, het traject en de duurtijd van de wedstrijd is uitermate geschikt voor tweekoppige bemanningen.
 • Duidelijke briefing mét gedetailleerde meteogegevens de avond vooraf
 • Uitgebreid programma in Ramsgate met full English breakfast, bezoek aan de WOII tunnels, ontvangst en prijsuitreiking heenrace in de Royal Temple Yacht Club
 • Leuk om te winnen. Er wordt een spinnaker verloot onder de aanwezigen bij de prijsuitreiking. De winnaar kiest de zeilmaker: "Wittevrongel Sails", “North Sails” of "Lefebvre UK Sails".
 • Onder de ingeschreven bemanningsleden die bij de prijsuitreiking aanwezig zijn wordt ook een DECATHLON OFFSHORE 900 series zeilbroek en zeilvest verloot.

De Brexit en grensformaliteiten voor bezoek met jachten aan het Verenigd Koninkrijk zijn duidelijk opgesomd. De gele quarantaine vlag voeren, documenten over jacht en bemanning invullenen aan de autoriteiten in België en Engeland bezorgen, eventueel goederen aangeven. Het wat en hoe over de grensformaliteiten staan hier: https://www.onzk.be/geen-categorie/brexit-en-grensformaliteiten-in-ramsgate/

De Decathlon Dover Strait races
Start in Oostende op donderdag 26 mei Start in Ramsgate op zaterdag 28 mei.
Inschrijven doe je hier

 

Auteur:

 • Pit De Jonge

  Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: