Op de Galgenweel-watersportdag op 8 mei ontdek je hoeveel zeiler in je schuilt

Lasers op het Galgenweel

De vijf Antwerpse watersportverenigingen aan het Galgenweel, Antwerpen L.O. ontvangen alle kapiteins in spe graag op hun WATERSPORTDAG. De terreinen, de loodsen, de les- en meetingruimtes en de bars staan bootbreed open. Er zijn presentaties van diverse zeilboten voor jong (7- 17) en oud (18+ jaar). Ook het G-zeilen komt aan bod. Afspraak op zondag 8 mei en met gratis zeilinitiatie vanaf 13 uur. 

Stap aan boord van een van de tienstallen lesboten en zeil mee met een ervaren monitor. Zeilen is een unieke beleving. Wind, water, open ruimte en toch je koers helemaal zelf bepalen. Je maakt ook vrienden voor het leven. De gesprekken stranden nooit. Niets beter dan op deze testdag het water op te gaan om te proberen of de recreatieve zeilsport iets voor jou is. Trek sportieve kleding aan die kan aangepast worden aan de weersomstandigheden. Sportschoenen met zachte zool en een waterafstotend pak (desnoods een fietspak) zijn aanbevolen. Ben je toch nat en koud geworden, dan kan je steeds bij één van de clubs douchen.

Een greep uit de vele vragen waar je antwoorden op krijgt:

 • Met welke boten leer je zeilen?
 • Wat zijn de lesprogramma’s?
 • Welke brevetten zijn er?
 • Wat kost het?
 • Wat zijn de voordelen van lidmaatschap bij een van de clubs?
 • Hoe kleed je je het best op een boot?
 • Hoe weet je waar de wind vandaan komt? En waar jij met je boot naartoe wil?
 • Wat doe je na je opleiding: verder zeilen, kiezen voor grote of kleine reizen met de boot of topcompetitie, Evi Van Acker of Emma Plasschaert achterna?

Geniet van een drankje op een van de vele sfeerrijke terrassen bij de clubs. Het Galgenweel is een schitterende plek om te sporten, om te recreëren of om te chillen.  
De beste manier om kennis te maken met het specifieke karakter van iedere club.

Een organisatie van VEZEGA-vzw in samenwerking met volgende watersportverenigingen aan het grootste brakwatermeer van Vlaanderen:

 • Vlaamse Vereniging voor Watersport Galgenweel (VVW Galgenweel VZW)
 • Koninklijke Antwerpse Watersport Vereniging (SRNA VZW)
 • Royal Yacht Club Van België (RYCB VZW)
 • SODIPA Watersport Galgenweel VZW
 • Koninklijke Liberty Yacht Club (KLYC VZW)

Auteur:

 • Pit De Jonge

  Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: