Zeilers weerbericht weekend 7–8 mei 2022

Weerkaart vrijdag 6 mei 2022

Een uitloper van een hogedrukgebied met kern boven de Golf van Biskaje brengt vandaag vrijdag 6 mei 2022 rustig en zonnig weer met zich mee. De uitloper verdwijnt en een golvend front, gevangen tussen het eerder genoemde hoog en een hogedrukgebied in de buurt van Schotland trekt over onze regio en brengt zaterdag 7 mei ’22 wat lichte neerslag met zich mee. Het hoog trekt via de Noordzee oostwaarts en we komen zondag 8 mei ’22 onder haar invloedssfeer.

Zaterdag 7 mei is het ’s ochtends betrokken met perioden van regen, overgaand in buitjes. In de loop van de voormiddag neemt de buienactiviteit verder af maar de lage bewolking blijft de rest van de dag overheersen. Pas 's avonds breekt het wolkendek open vanuit het noorden. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 15°C. Minima rond 12°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit W, ruimend naar NNO en toenemend tot matig à vrij krachtig (15-20 kt). Golven rond 0.5m, toenemend naar 0.8m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit W, ruimend naar NNO en toenemend tot matig (10-15 kt). Golven rond 0.2m, toenemend naar 0.5m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zaterdag 7 mei 2022

Zondag 8 mei is het zonnig met enkele wolkenvelden. Goed zicht. Maxima rond 14°C. Minima rond 10°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit NO, krimpend naar NNO en toenemend tot matig à vrij krachtig (15-20 kt). Golven rond 0.9m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit NO, krimpend naar NNO en toenemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 0.6m, toenemend naar 0.7m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. Door het nog steeds koude zeewater is er kans op zeebries (enkele knopen extra uit NNO) onder de kust.

Weerkaart zondag 8 mei 2022

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: