Nieuw vlaggenschip: de Dehler 46 SQ

de Dehler 46 SQ

Na het grote succes van de Dehler 38 SQ presenteert het traditionele Duitse merk nu haar nieuwe vlaggenschip, de Dehler 46 SQ. De wereldpremière van de Dehler 46 SQ zal plaatsvinden op het Cannes Yachting Festival van 6-11 september 2022.

SQ staat bij Dehler al lang voor Snelheid en Kwaliteit, en daarmee voor perfecte vaareigenschappen en state-of-the-art design. De nieuwe Dehler 46 SQ onderscheidt zich door een nieuw decoratie- en verlichtingsconcept, een intelligent interieur ontwerp en high-performance upgrades aan het tuig en de cockpit. De 46 SQ combineert puur zeilen en comfort in een klasse apart.

Dek:
Uitklapbare voetsteunen bij de stuurstanden zorgen voor comfortabele en veilige steun tijdens de aan-de-windse koersen. Het nieuwe zwemplateau is lichter en gemakkelijker te gebruiken en biedt een geïntegreerde zwemtrap met uitklapbare leuning en grote treden. Een speciaal ontwerpkenmerk is het verlichte Dehler logo, dat een keuze biedt uit verschillende lichte kleuren. De optionele kuipboog biedt niet alleen een geïntegreerde buiskap, maar ook een voordelig ophangpunt voor het grootzeil, waardoor de traveller wordt vervangen en er ruimte vrijkomt in een opgeruimde kuip. Bovendien kan de 46 SQ worden uitgerust met sportieve Y-spaak stuurwielen, elektrische racelieren en exclusieve zonnekussens op het coachdak.

Tuigage:
De boegspriet met waterstag en geïntegreerde ankerarm zorgt ervoor dat de tack van de Code-0 en de genaker meer voorwaards geplaatst is. Met het Facnor Flatdeck rolsysteem is de trommel beduidend lager, waardoor een langer voorlijk en grotere zeiloppervlakken mogelijk zijn. Het innovatieve systeem is veiliger en gemakkelijker te hanteren en vermijdt draaien en ongelijkmatig oprollen van de trommel. Een ander nieuw kenmerk is het vliegende stagzeil, waarmee het voorzeil veilig en zonder verschuiving van het zwaartepunt kan worden gereduceerd. In combinatie met het tweede rif in het grootzeil kunnen zelfs stormen worden bedwongen. Tacken met de Code-0 turbocharged prestaties onder zeil creëert een vleugje Vendée Globe. Met de wedstrijdkiel en -roer, de hogere mast van carbon en de Quantum high-performance zeilen, kan men nog meer potentieel uit de Dehler 46 SQ halen.

Interieur:
Om meer natuurlijk licht benedendeks te brengen, zijn de ramen in de romp vergroot en zijn er twee extra ramen in het bovendek geplaatst. Nieuwe kleuren voor de werkoppervlakken en de vernieuwde salon completeren een veel helderder salon, die in vier verschillende indelingen kan worden geconfigureerd. Er is de optie om de bakboord bank elektrisch te verplaatsen naar de grote salon tafel om een TV of eetkamer over de volle breedte te creëren. De badkamer biedt een aparte douchecabine met een gemakkelijk te onderhouden, hoogglans design. De nieuw ontwikkelde Hidden Door vergroot de bewegingsvrijheid in de badkamer met zijn elegante ronding naar buiten en onderstreept het luxe design van de master cabine. Verschillende indelingen zijn ook beschikbaar voor de achterste hutten, waardoor het interieurontwerp van de Dehler 46 SQ flexibeler is dan ooit tevoren.

De wereldpremière van de Dehler 46 SQ zal plaatsvinden op het Cannes Yachting Festival van 6-11 september 2022.

 

 

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: