43ste Ronde om Texel belooft spektakel te worden

43ste Ronde om Texel belooft spektakel te worden

Meer dan tweehonderd catamarans en enkele tientallen windsurfers/foilers zullen op zaterdag 18 juni vanaf het strand bij Paal17 het ruime sop kiezen voor de 43ste editie van de Ronde om Texel. De Ronde wordt traditiegetrouw voorafgegaan door een tweetal toertochten voor de catamarans. Ook op het strand is er gedurende drie dagen voldoende te beleven op het WAVES Festival. 

Meer dan 200 catamarans aan de start
Met nog een ruime week te gaan is voorzitter Jan Schouwstra enthousiast. “We hebben er zin in. We hebben hier met elkaar bijna drie jaar naar uitgekeken. Op donderdag hebben we voor de catamaranzeilers een prachtige toertocht met visbakken bij de Hors: de VVV-Texel Horstocht. Op vrijdag doen we het nog eens dunnetjes over met de AB Texel Tocht om de Noord, met lunch op Paal33. Zaterdag is dan het moment daar en gaan we voor de 43e keer rond. Op dit moment zijn we ruim over de tweehonderd betaalde catamaran inschrijvingen, we hopen en verwachten dat dit aantal de komende dagen nog zal oplopen.”

Programma 43ste Ronde om Texel en WAVES Festival
 
Donderdag 16 juni

 • VVV-Texel Horstocht = Paal17 -> Horst -> Paal17
 • WAVES Grand Prix – windsurfers/foilers
 • Inlooptraining Kitefoil Team Allianz
 • The Dirty Daddies in de WAVES Festivaltent
  entree gratis voor deelnemers, kaarten a/d deur 10 euro
   

Vrijdag 17 juni

 • AB Texel Tocht om de Noord = Paal17 -> Paal33 -> Paal17
 • WAVES Grand Prix – windsurfers/foilers
 • Kitefoil Cup Holland
 • VanVelzen in de WAVES Festivaltent
  Entree gratis voor deelnemers, kaarten a/d deur 10 euro

 
Zaterdag 18 juni

 • 43e Ronde om Texel by Paal17 Texel
 • Prijsuitreiking Ronde om Texel met de Qmusic Foute Party band onder leiding van Jimmy van den Nieuwenhuizen
  Entree gratis, wel geldt vol = vol

Fotocredits: Laurens Morel

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: