Antwerp Wednesday Challenge AWC laagdrempelig zeilen voor de deur

  • Author: Kat
    Date: vr, 10/06/2022 - 11:19
    Tags:
Antwerp Wednesday Challenge AWC laagdrempelig zeilen voor de deur

Ons artikel “Waarom beginnende wedstrijdzeilers niet durven deelnemen” wekte heel wat reacties los. Naast veroudering is één van de redenen een moeilijke instroom van nieuwe deelnemers. Ondertussen onderneemt de RYCB actie om hier verandering in te brengen en start met een leuk en laagdrempelig initiatief om meer zeilers van alle clubs, van alle niveaus en van alle genders aan het wedstrijdzeilen te krijgen. 

Kort, krachtig en leuk parcours
Starten voor het Schelde ponton aan het RYCB Clubgebouw, één of twee rondjes afwerken, rond een boei voor de Zeescoutsbasis in het zuiden en de Palingplaat ponton in het noorden. Niet voorbij de lijn van de groene boeien. Per manche geeft de cijfervlag aan of er 1 of 2 of meer rondes gevaren worden. Alles binnen de twee uur voor- en vlak na HW Antwerpen. Een half uurtje op- en weer aftuigen en onder begeleiding van 4 RIBs en de onvolprezen werkboot van JHA de Schelde op.

Nadruk op zeilplezier en gezelligheid voor iedereen
Een sympathieke formule, optimale omkadering en een enorme nadruk op zeilplezier en gezelligheid voor iedereen. Initiatiefnemer Sebastian Steinbarth weet nu al zeker dat het aantal deelnemers tijdens de volgende editie gaat verdubbelen.  Verdriedubbelen, misschien?

De sérieux waarmee de eerste editie werd aangepakt, aangezwengeld door het enthousiasme van drie bootcrews plus een vijftigtal fans, belooft een mooie toekomst voor deze low profile wedstrijd. Er wordt weer voor de deur gezeild. dat was tijd.

Volgende editie
De volgende Antwerp Wednesday Challenge is op woensdag 29 juni e.k. Tegelijk wordt het jaarlijkse RYCB-tuinfeest gehouden. Aan supporters geen gebrek, dus.

Inschrijven kan hier

Bron: RYCB
 

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: